Απριλίου 16, 2019

Την άρνηση της στη συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας αποφάσισε η Σύγκλητος του ΠαΠελ

Και η σημερινή απόφαση της Συγκλήτου είναι ομόφωνη και παραμένει στο ίδιο σκεπτικό με την χθεσινή απόφαση της επιμένοντας στην άρνηση της για συγχώνευση με το ΤΕΙ Δυτ. ΕλλάδαςΘέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης  επί του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Έχοντας υπόψη:

  1. Το πολυνομοσχέδιο του του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
  2. Την υπ΄αριθμ. 1/15.04.2019 απόφαση της 149ης Συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (15.04.2019)
  3. Τη διεξαχθείσα συζήτηση κατά την 150η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (16.04.2019)

Αποφασίζει ομόφωνα

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπογραμμίζει την πάγια θέση της ότι τα ακαδημαϊκά θέματα επιλύονται μέσα από το διάλογο, τη συναίνεση και το σεβασμό της ακαδημαϊκής αυτονομίας, χωρίς την υιοθέτηση διχαστικών προταγμάτων.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η Σύγκλητος εκτιμά ότι το μόνο βιώσιμο και ακαδημαϊκά αποδεκτό εγχείρημα είναι αυτό της ενσωμάτωσης αποκλειστικά του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Αρκετά σημεία του νομοσχεδίου που δημοσιοποιήθηκε, ακολουθούν το πόρισμα της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία έχει παραγάγει σημαντικό έργο ως προς την ενσωμάτωση του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ως εκ τούτου, η Σύγκλητος ομόφωνα θεωρεί ότι η βούλησή της εκφράζεται από τη χθεσινή της απόφαση (149η Συνεδρίαση της 15.04.2019), ιδίως σε σχέση με όσα σημειώνει για τη μη αποδοχή της ένταξης της ΣΤΕ του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που αποτέλεσε και το σημείο αιχμής στη διεξαχθείσα συζήτηση.

 

Ο Πρύτανης

Καθηγητής Αθανάσιος Κατσής

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia