Διεθνές Συνέδριο: 'Re-framing the Migrant Situation in Europe' στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο

Φεβρουαρίου 26, 2019
Η Inter Alia και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο: “Re-framing the Migrant Situation in Europe. Critical Issues in Policy-Making and Cross-disciplinary Approaches”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2019, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να συμβάλλει στην αναζήτηση και προώθηση βιώσιμων λύσεων προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης των μεταναστών και των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ακτιβιστών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συζητηθούν τα αίτια της αναποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, εστιάζοντας κυρίως σε προκλήσεις των κοινωνιών υποδοχής και στους τρόπους με τους οποίους αυτές επηρεάζονται από την αύξηση των εισερχόμενων πληθυσμών.

Μέσα από συζητήσεις, διαλέξεις και συμμετοχικές δράσεις, θα φωτιστούν διαφορετικές αλλά αλληλοεξαρτώμενες παράμετροι, οι οποίες οφείλουν να λαμβάνονται υπόψη στο σχεδιασμό των στρατηγικών, πολιτικών και πρακτικών, καθώς επηρεάζουν σημαντικά τη ζωή και την πρόοδο των ανθρώπων και των κοινοτήτων.   

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Ποιοι είμαστε:

Η Inter Alia είναι ένα μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, με ενεργό δράση στα πεδία της εκπαίδευσης, της έρευνας, της εργασίας με νέους και του πολιτισμού με σκοπό:

  • Την προώθηση και ενίσχυση της πολιτειακής δράσης, καθώς και της διασύνδεσης και της αποτελεσματικότητας της κοινωνίας των πολιτών στην άσκηση επιρροής στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων σε κάθε επίπεδο˙

  • Την ενδυνάμωση των νέων και την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης μέσω της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και της πολιτειακής και κοινωνικής συμμετοχής˙

  • Την αντιμετώπιση των διαπροσωπικών και δι-ομαδικών στερεοτύπων και την ενίσχυση της διαπολιτισμικής κατανόησης μέσα και έξω από τα αντιληπτά όρια της Ευρώπης, ως ένα μέσο για την επίτευξη της ειρήνης και της ευζωίας.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Διεθνές Συνέδριο: “Re-framing the Migrant Situation in Europe. Critical Issues in Policy-Making and Cross-disciplinary Approaches”

Ημερομηνίες: 28 Φεβρουαρίου - 1 Μαρτίου 2019

Χώρος διεξαγωγής: Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Αριστοτέλους 1 και Λεωφόρος Αθηνών, 20132, Κόρινθος), Αίθουσα 1

Χώρος διεξαγωγής παράλληλων δράσεων: Αίθουσα 2

Γλώσσα: Αγγλικά

Είσοδος: Ελεύθερη

Οργανωτική ομάδα:

  • Inter Alia: Μυρτώ Γαλάνη, Ρεβέκκα Κεφαλέα, Νίκος Παπακώστας, Κατερίνα Ρέτζου

  • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Καθηγητής Αστέρης Χουλιάρας, Καθηγήτρια Βασιλική Λαλαγιαννη, Επίκουρος Καθηγητής Σωτήρης Πετρόπουλος.

Η σελίδα του Συνεδρίου στο Facebook: https://www.facebook.com/events/227516988048964/.

poster panepistim sinedriou new

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πρόγραμμα

Ακολουθεί η πρόσκληση στην Αγγλική Γλώσσα

Τελευταία τροποποίηση στις 26 Φεβρουαρίου 2019 %15:%Φεβ

Προσθήκη σχολίου

Σε αυτή την ιστοσελίδα

autodoc.gr 300x100

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia