Τελετή ονοματοδοσίας, αφιερωμένη στη μνήμη του τέως Προέδρου της Δ.Ε. καθ. Κωνσταντίνου Α. Δημόπουλου

Τελετή ονοματοδοσίας, αφιερωμένη στη μνήμη του τέως Προέδρου της Δ.Ε. και Αειμνήστου Καθηγητή Κωνσταντίνου Α. Δημόπουλου, έγινε στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/UjtT0nDepUI” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Επρόκειτο για μία σεμνή τελετή κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας με την ονοματοδοσία της κεντρικής αίθουσας συνεδριάσεων της Πρυτανείας σε αίθουσα “Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος”, παρουσία της συζύγου του κ. Όλγας, της κόρης του Ιωάννας και του υιού του, νυν Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθ. Αθανασίου –  Μελετίου Δημόπουλου.

aithousadim

DSC 8033

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθ. Αθανάσιος Κατσής, ο Αντιπρύτανης καθ. Γεώργιος Λέπουρας, καθώς και εκπρόσωποι από το υπαλληλικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και το οικείο περιβάλλον του. Η κύρια αναφορά όλων ήταν στο γεγονός ότι η εκδήλωση τιμά τη μνήμη του Καθηγητή Κωνσταντίνου Α. Δημόπουλου, ο οποίος έδωσε τον προσωπικό του αγώνα για να θυμίζει σε όλους την αξία της ζωής, της προσήλωσης στην μάθηση και την έρευνα, αλλά και την σημασία που έδινε πάντα ο Αείμνηστος στην παιδεία και την μεταλαμπάδευση των γνώσεων.

DSC 8024

Ο Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος υπήρξε διακεκριμένος ιατρός, Καθηγητής της Ουρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρύτανης αυτού, ο οποίος χαρακτηριζόταν και ως “άνθρωπος των λύσεων”, ήπιος και σιωπηλά εργατικός.

DSC 8011

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι γνωστό ότι υπήρξε δικό του δημιούργημα και μέλημα. Ξεκίνησε ως Πρόεδρος της Δ.Ε. του, έχοντας μόνο το προεδρικό διάταγμα ίδρυσής του και κατόρθωσε με την κινητοποίηση των Πελοποννήσιων ευεργετών το νεοσύστατο αυτό Α.Ε.Ι. να λειτουργήσει και βαθμιαία να καταστεί αυτόνομο μέσα σε 10 χρόνια.

DSC 8001

O Κωνσταντίνος Α. Δημόπουλος μας αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη το έργο του και τη μέχρι τέλους μέριμνά του για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, έχοντας δημιουργήσει ένα σπάνιο υπόδειγμα υπευθυνότητας, εντιμότητας, ιδιαίτερης ευγένειας, ανιδιοτέλειας, προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, εντός και εκτός της πανεπιστημιακής κοινότητας.

IMG 3343

DSC 8014

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...

«Γεωργάντεια 2024» – Περίπτερο αγροτικών προϊόντων, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποσειδώνα Τρίπολης και την κοινότητα Στενού, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στο Στενό Αρκαδίας, θα λειτουργήσει περίπτερο αγροτικών προϊόντων. Οι καταναλωτές αναζητώντας ένα τοπικό προϊόν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ιστορία, την
Μετάβαση στο περιεχόμενο