Παράταση αιτήσεων έως 2/09/2018 για το ΝΕΟ ΠΜΣ “Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένα νέο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο “Σύγχρονες Ασύρματες Επικοινωνίες – Modern Wireless Communications” (ΦΕΚ Β’ 1720/17.05/2018), θα ξεκινήσει στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Είναι το πρώτο ΠΜΣ που ιδρύεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου 4485/2017 για ίδρυση-επανίδρυση όλων των μεταπτυχιακών πανελλαδικά και βασίζεται στη δεκαετή εμπειρία από το προγενέστερο πρώτο τεχνολογικό ΠΜΣ του Πανεπιστημίου.

Το νέο ΠΜΣ θα έχει διάρκεια ενός έτους και θα είναι χωρίς δίδακτρα (δωρεάν). 

Στόχος του είναι η εκπαίδευση και κατάρτιση αποφοίτων πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών σχολών στα ασύρματα συστήματα και δίκτυα νέας γενιάς. Οι απόφοιτοι που θα γίνουν δεκτοί θα πρέπει να διαθέτουν υπόβαθρο υψηλού επιπέδου έτσι ώστε να μπορέσουν εν συνεχεία να εστιάσουν στις τεχνολογίες που συνθέτουν την κατεύθυνση των κινητών επικοινωνιών και δικτύων 5ης γενιάς (5G mobile communications), για να αποκτήσουν τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και την αναγκαία εμπειρία μέσα από αντίστοιχες εργαστηριακές ασκήσεις.

Το ΠΜΣ είναι σχεδιασμένο προκειμένου οι απόφοιτοί του να έχουν τη δυνατότητα άμεσης απορρόφησης από την Ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά τηλεπικοινωνιών. Επίσης, δίνει έμφαση στην ανάπτυξη των ερευνητικών δεξιοτήτων προετοιμάζοντας τους φοιτητές που το επιθυμούν να ξεκινήσουν ερευνητική καριέρα για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Στο ΠΜΣ διδάσκουν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με σημαντική ερευνητική δραστηριότητα αλλά και εμπειρία από τη βιομηχανία σε θέματα που καλύπτουν όλο το φάσμα των σύγχρονων κινητών επικοινωνιών (από τις τεχνικές ασύρματης μετάδοσης ως την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά).

Γι’ αυτόν τον λόγο το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες έχει ένα συνεκτικό και εντατικό πρόγραμμα σπουδών που σκοπεύει να δώσει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος σπουδών.

Στοχεύοντας αποκλειστικά στην ποιότητα, ο μέγιστος αριθμός φοιτητών που θα γίνει δεκτός για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, είναι δεκαπέντε (15) φοιτητές. Η επιλογή θα γίνει βάσει κριτηρίων τα οποία, επιπλέον όλων των άλλων στοιχείων, έχουν και αυτά ανακοινωθεί στο διαδικτυακό ιστότοπο του ΠΜΣ. Ειδικότερα, στον ιστότοπο του ΠΜΣ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για το διδακτικό προσωπικό, τον οδηγό σπουδών, την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, κλπ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει στις 18 Ιουν 2018 και θα ολοκληρωθεί στις 02 Σεπτ 2018. Συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη  5-7 Σεπτεμβρίου 2018 και η τελική επιλογή των φοιτητών θα ανακοινωθεί έως τις 14 Σεπτ 2018.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο