Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο Νέος Χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναρτήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και η Τρίπολη εμφανίζεται με τέσσερα τμήματα. 
Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων» (Master in Public Management).
Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 τα κάτωθι Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ανακοινώνεται, ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο- Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία, στην περιοχή της σήραγγας Στέρνας.
Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η Εταιρεία Αγροτικής Οικονομίας (ΕΤΑΓΡΟ) πραγματοποίησαν Ημερίδα με θέμα ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Προκλήσεις και προοπτικές για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στον πρωτογενή τομέα.
Στο Χώρο Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB στο Ναύπλιο έχουν ολοκληρωθεί ως τώρα έξι ενότητες δωρεάν μαθημάτων ρομποτικής. Όσο όμως υπάρχουν ακόμη ενδιαφερόμενοι μαθητές, οι ακούραστοι εκπαιδευτικοί μας συνεχίζουν!
Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ …», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας  Γιώργος Παπαηλιούείπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής :
Ακολουθούν τα σημεία της ομιλίας του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Τι επεσήμανε για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Κάθετα αντίθετη με το πολυνομοσχέδιο του υπουργού παιδείας η "Πελοποννησιακή Συμμαχία" - "Όχι στην υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου" δηλώνει ο Γιάννης Μπουντρούκας και τονίζει: "Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους".
Κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Πανελληνίων και εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2020, αλλά και συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και παράλληλη ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. 
Σελίδα 1 από 22

logofootermedia