Ολοκληρώνεται ο μεγαλοπρεπής Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της Ν.Υόρκης που είχε καταστραφεί στην επίθεση της 11/9 (φωτο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αναστύλωση της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Νέα Υόρκη, στο «σημείο μηδέν», δίπλα στην πλατεία του Παγκόσμιου Κέντρου του Εμπορίου, έπειτα από την ολοτελή καταστροφή της, κατά την τρομοκρατική επίθεση που είχε προκαλέσει την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.

Ως γνωστόν, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου καταστράφηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο νέος ναός θα λάμπει τη νύχτα, σαν φάρος από μάρμαρο και αναμένεται να είναι έτοιμη κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Θα σηματοδοτήσει επίσης ένα ακόμη βήμα στη μακρά ανοικοδόμηση στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.

Τα παραπάνω επεσήμανε η δημοσιογράφος Κάρεν Μάθιους του «Associated Press» σχετικά με τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, που έχει σχεδιαστεί από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.

Ο νέος ναός θα δώσει στους Ελληνοθόδοξους πιστούς ένα μέρος λατρείας ενώ επίσης οι προσερχόμενοι, οποιασδήποτε πίστης μπορούν να αναλογίζονται τις ζωές που χάθηκαν κατά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

«Είναι τόσο σημαντική εκκλησία λόγω του τι συνέβη εδώ πέρα», δήλωσε στο «ΑΡ», ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Τζέρι Δημητρίου. Η Αρχιεπισκοπή, σημειώνεται στο άρθρο, επιβλέπει 540 ενορίες και σχεδόν 1,5 εκατ. πιστούς ανά τις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, άνθρωποι μπορεί να θέλουν να σταματήσουν να προσευχηθούν αφού έχουν επισκεφτεί το Μνημείο και το Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, που είναι λίγα μέτρα μακριά. «Θα τους δώσουμε ένα μέρος να έρθουν να καθίσουν, να καθίσουν εντός της εκκλησίας», επεσήμανε.

Το εκτιμώμενο κόστος είναι 50 εκατ. δολάρια.

Το έργο θεμελιώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2014, ενώ προχθές τοποθετήθηκε ο σταυρός στον τρούλο, δίνοντας στον ναό την τελική του μορφή στην εξωτερική του πλευρά. Στην τελετή παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας και αρχιτέκτονες του γραφείου του Καλατράβα. Τα «θυρανοίξια» θα γίνουν το 2018.

Δείτε τις φωτογραφίες:

pronews.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο