Μειώθηκε εκ νέου η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μειώθηκε περαιτέρω το Φεβρουάριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα, δηλαδή από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) και την απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, στα 26,2 δισ. ευρώ από 29,1 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος ο δανεισμός των τραπεζών από την ΕΚΤ υποχώρησε οριακά στα 11,1 δισ. ευρώ απο 11,7 δισ. ευρώ.

Αντίθετα μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στο δανεισμό των πιστωτικών ιδρυμάτων απο τον Μηχανισμό ELA, o οποίος διαμορφώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου στα 15,1 δισ. ευρώ από 17,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι στις 8 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 16,6 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο