Εξηγήσεις από το Facebook θα ζητήσει η EE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εξηγήσεις από τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων Facebook σχετικά με την κατάχρηση των δεδομένων άνω των 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook θα ζητήσουν βουλευτές της ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινουβουλίου κάλεσε μάλιστα το Facebook να γίνει πιο υπεύθυνο, αναφέροντας σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter πως «οι κατηγορίες για κατάχρηση δεδομένων χρηστών του Facebook είναι μια απαράδεκτη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών μας στην ιδιωτικότητα».

Μάλιστα το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την συνάντηση της επιτρόπου Δικαιοσύνης της ΕΕ, Βέρα Ζουροβά, κατά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ μέσα στην εβδομάδα. 

Να υπενθυμίοσυμε πως New York Times και Observer έκαναν γνωστό το Σάββατο πως η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica απέκτησε πρόσβαση στα δεδομένα άνω των 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook και τα χρησιμοποίησε για να αναπτύξει τεχνικές υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016.

«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατάχρηση για πολιτικούς λόγους προσωπικών δεδομένων που ανήκουν σε χρήστες του Facebook, αν επιβεβαιωθεί, είναι απαράδεκτη», αναφέρει σε δήλωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξάλλου εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα πως η Βρετανία εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της για τις κατηγορίες σε βάρος της Cambridge Analytica, η οποία είναι θυγατρική της βρετανικής εταιρείας στοχευμένου μάρκετινγκ SCL.

«Οι κατηγορίες είναι σαφώς πολύ ανησυχητικές. Είναι ουσιώδες οι άνθρωποι να μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη πως τα προσωπικά δεδομένα τους θα είναι προστατευμένα και θα χρησιμοποιούνται με αρμόζοντα τρόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Έτσι είναι απολύτως σωστό το θέμα αυτό να διερευνηθεί. Αναμένουμε ότι το Facebook, η Cambridge Analytica και όλοι οι οργανισμοί που εμπλέκονται να συνεργασθούν πλήρως», πρόσθεσε.

insider.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο