Αλ. Τσίπρας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Να σταματήσουμε τη λιτότητα και να δούμε την ανάπτυξη με κοινωνική και πολιτική συνοχή (video – pics)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο Νταβός βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου συμμετέχει στις εργασίες του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/QOhSj2z7EzU” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen ]

Το πρόβλημα του μεταναστευτικού ως πρόβλημα του μέλλοντος για την Ευρώπη ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβαση του στο πάνελ «Σταθεροποιώντας τη Μεσόγειο», αναδεικνύοντας παράλληλα και την αδυναμία που έχει επιδείξει έως τώρα στην αντιμετώπισή του, και στηλιτεύοντας παράλληλα μια νοοτροπία κατά την οποία τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί.

Απέναντι σε αυτά αντέτεινε ότι απαιτείται δυναμισμός στην αναζήτηση λύσεων και στη λήψη πρωτοβουλιών, σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό ή ιταλικό, αλλά ευρωπαϊκό, και έθεσε μετ’ επιτάσεως την αναγκαιότητα η ΕΕ να λάβει γενναίες αποφάσεις και να μην αντιμετωπίζονται τα προβλήματα α λα καρτ, αλλά με τους κανόνες, οι οποίοι και ισχύουν για όλους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα παίρνουμε προοδευτικές και τολμηρές αποφάσεις για τον 21ο αιώνα και πως το ίδιο περιμένουμε και από την Ευρώπη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίζει κανείς τα προβλήματα: Ο ένας τρόπος είναι να περιμένουμε και να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί. Ο άλλος είναι να προσπαθούμε και να βρίσκουμε λύσεις, καμιά φορά με δυσκολίες, αλλά να παίρνουμε πρωτοβουλίες με δυναμισμό για να λύνουμε προβλήματα». Ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτή είναι η δική του στρατηγική για την αντιμετώπιση των δυσκολιών στην Ελλάδα.

{gallery}tsipras_ntabos{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο