Facebook μόνο με γονική… συναίνεση για τους Γάλλους έφηβους

Η γαλλική κυβέρνηση προτίθεται να νομοθετήσει απαγόρευση της χρήσης του Facebook σε παιδιά που δεν έχουν λάβει την συγκατάθεση των γονέων τους για να ανοίξουν το προσωπικό προφίλ τους στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, όλοι οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών θα πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση των γονέων τους για να ανοίξουν λογαριασμό στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Η προϋπόθεση αυτή εντάσσεται στο νομοσχέδιο με το οποίο η γαλλική νομοθεσία θα προσπαθήσει να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων και να βελτιώσει την πρόσβαση στις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και αποθηκεύουν οι ιντερνετικοί πάροχοι. Σε πολλές περιπτώσεις οι πληροφορίες αυτές, που αφορούν την περιήγηση των χρηστών στο διαδίκτυο, πωλούνται σε άλλες.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα επιδιωχθεί να υπάρχει γονική συναίνεση για να χρησιμοποιούν τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης οι ανήλικοι κάτω των 16 ετών.

Το νομοσχέδιο αυτό εγκρίθηκε ήδη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί.

cnn.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο