Ποτάμι: Ποιος έδωσε άδεια στον κ. Σώρρα να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην Αρχαία Ολυμπία;

Ποιος αρμόδιος έδωσε (αν έδωσε) άδεια να λάβουν χώρα η εκδήλωση του κ. Σώρρα και των υποστηρικτών του εντός του αρχαιολογικού χώρου; ρωτά τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Φωτήλα:

“Η προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως ο ιερός χώρος της Ολυμπίας, αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας και η απόδοσή τους σε φορείς για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων γίνεται κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στις 27 Αυγούστου το μεσημέρι, βρέθηκαν στον χώρο του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας και επιδίδονταν σε όρκους και άλλα δρώμενα προς το Δία και τους άλλους θεούς του Ολύμπου, περίπου 300 άτομα, που όπως έγινε αργότερα γνωστό επρόκειτο για υποστηρικτές του κ. Αρτέμη Σώρρα.

Ανεξαρτήτως των πολιτικών απόψεων που εκφράζει ο κύριος αυτός και οι υποστηρικτές του, προξενεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν φορείς που ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν προσπαθήσει με επίσημο αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες, να πραγματοποιήσουν αθλητικές εκδηλώσεις, όπως τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο Ολυμπίας με τερματισμό το στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, εντούτοις το αίτημα τους απορρίφθηκε.

Επειδή οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς δεν μπορεί να είναι χώροι όπου προνομιακά φορείς θα έχουν πρόσβαση

Επειδή ειδικά ο χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί χώρο ιδιαίτερου πολιτιστικού συμβολισμού

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιος αρμόδιος έδωσε (αν έδωσε) άδεια να λάβουν χώρα η εκδήλωση του κ. Σώρρα και των υποστηρικτών του εντός του αρχαιολογικού χώρου;

Γνώριζαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ότι θα πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους εκδήλωση; Εάν ναι, με ποια κριτήρια αποφασίζει ποιες εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν στο χώρο αυτό και ποιες όχι;

Εάν δεν είχε δοθεί σχετική άδεια, πρόκειται να προβούν σε σχετικές ενέργειες απέναντι σε όσους δεν τήρησαν την ορθή διαδικασία; Εάν είχαν εγκαίρως πληροφορηθεί για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, προχώρησαν σε ενέργειες ώστε να μην υλοποιηθεί;”

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσων Φωτήλας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...

Κορινθία: Αγρότης τραυματίστηκε σοβαρά από φρέζα

Ηλικιωμένος άνδρας εγκλωβίστηκε σε γεωργικό ελκυστήρα (φρέζα) εν ώρα...

Αλλαγή προγραμματισμένης κίνησης Κέντρου Κοινότητας Νότιας Κυνουρίας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του προσωπικού της...
Μετάβαση στο περιεχόμενο