Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 38 νεκροί και 85 τραυματίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Σύμφωνα με το νέο επίσημο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 38, ενώ στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 85 τραυματίες, από τους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Οι προσπάθειες έρευνας των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που έχουν ανασηκωθεί, με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων.

Πώς συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Η αμαξοστοιχία IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη συγκρούστηκε μετωπικά στο ύψος της περιοχής Ευαγγελισμού με εμπορευματική αμαξοστοιχία.

Την ώρα της σύγκρουσης στο τρένο επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Από τη συγκρουση προκλήθηκε φωτιά, ενώ επικράτησε πανικός.

Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο Αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.

«Άνθρωποι ούρλιαζαν, λύγισε 90 μοίρες το τρένο»

«Σπάγανε τζάμια και ούρλιαζαν άνθρωποι. Στο βαγόνι, πανικός. Ένα από τα παράθυρα είχε μπει όλο προς τα μέσα μαζί με τον τοίχο, σα να καταρρέει από το βάρος ενός σίδερου που ερχόταν από το δίπλα τρένο ή απ’ όπου συγκρουστήκαμε», περιγράφει νεαρός επιβάτης στον ΣΚΑΪ.

Εξήγησε ότι δεν είδε τίποτα κατά τη στιγμή της σύγκρουσης, απλώς άρχισε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο.

«Πήγα μπροστά με τα πόδια κι είδα το χειρότερο σημείο της σύγκρουσης. Το τρένο είχε λυγίσει ολόκληρο 90 μοίρες, είχε πέσει στο γκρεμό και το μισό ήταν στον αέρα να κρέμεται και να φλέγεται ολόκληρο. Είχε πέντε τραυματίες μόνο στο σημείο που ήμουν εγώ», προσθέτει ο επιβάτης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

Πρόσκληση σε Δημόσια Διαβούλευση

Σχετ.: α) Η υπ΄ αρίθμ. πρωτ. Οικ. 5400/07.11.2013 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, όπως ισχύει, β) Ο Ν. 4177/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, γ) Το υπ΄ αρίθμ. πρωτ. 6557/18.04.2024 έγγραφο της Αρμόδιας Υπηρεσίας, αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο