Υπόθεση Μαρινόπουλου: Ποια μεγάλα κανόνια έρχονται στην αγορά;

Με τις συνθήκες ρευστότητας του ομίλου Μαρινόπουλου να είναι εξαιρετικά δυσμενείς, καθώς παρά τα ασφαλιστικά μέτρα οι υποχρεώσεις καταβολής μισθών και ενοικίων τρέχουν κανονικά, διεξάγονται παράλληλα οι διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Σκλαβενίτη για πιθανή στρατηγική συμμετοχή.

Οι φόβοι για νέα, μεγάλα, επιχειρηματικά κανόνια είναι γεγονός.

Η πλευρά Σκλαβενίτη έχει θέσει ως προϋπόθεση για την όποια σύμπραξη τη συνομολόγηση κοινά αποδεκτής συμφωνίας με τους υφιστάμενους μετόχους και τις τράπεζες, τη διατήρηση των υφιστάμενων λειτουργιών και του δικτύου καταστημάτων της Μαρινόπουλος, την έγκριση της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη διενέργεια οικονομικού, νομικού και φορολογικού ελέγχου (due diligence).

Η τελευταία αυτή προϋπόθεση μπήκε σε τροχιά υλοποίησης καθώς από χθες η Price Waterhouse Coopers ξεκίνησε τον έλεγχο για λογαριασμό της Σκλαβενίτης.

Φορείς της αγοράς αναφέρουν πως εαν δεν υπάρξει άμεσα μια καταρχήν συμφωνία μεταξύ Μαρινόπουλου και Σκλαβενίτη εγκυμονεί ο κίνδυνος οι πελάτες και οι προμηθευτές του πρώτου “να του γυρίσουν την πλάτη”.

Ωστόσο οι ίδιοι παράγοντες αναγνωρίζουν πως ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που οι υποχρεώσεις του Μαρινόπουλου προς τρίτους ξεπερνούν τα 1,8 δισ. ευρώ η ταχεία λήψη αποφάσεων είναι ρίσκο.

 

Στη βάση αυτή εκτιμούν ότι το χρονικό διάστημα που υπάρχει είναι περιορισμένο και σίγουρα δεν φτάνει ως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα γίνει η κύρια συζήτηση στο Πρωτοδικείο για την αίτηση της Μαρινόπουλος να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Στην υπόθεση Μαρινόπουλου παρενέβη σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος δήλωσε πως «μετά τα χιλιάδες οδυνηρά λουκέτα των μικρότερων ακολουθούν τα ηχηρά κανόνια των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, οδηγώντας σε αφελληνισμό την επιχειρηματικότητα του τόπου».

Κατά τον ίδιο είναι θλιβερή κάθε είδηση για ένταξη ελληνικών παραδοσιακών επιχειρήσεων στον πτωχευτικό κώδικα, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια ηχηρή προειδοποίηση για τον αφελληνισμό της επιχειρηματικότητας στη xώρα μας.

«Το άκουσμα για την κατάθεση προσωρινής αίτησης αναστολής καταδιωκτικών μέτρων, των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανεμπορίου της Ελλάδας, έναντι των πιστωτών τους, είναι ένα ακόμα γεγονός που πρέπει να υπενθυμίζει στους αρμόδιους την τεράστια έκταση της επιχειρηματικής καταστροφής, που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια των Μνημονίων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κορκίδης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο