Η Ελλάδα σταθμός της παγκόσμιας σκυταλοδρομίας «Running Out of Time» για την κλιματική αλλαγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχε στην παγκόσμια σκυταλοδρομία «Running Out of Time», που ξεκίνησε από τη Γλασκώβη με τελικό προορισμό τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή COP27, που πραγματοποιείται ως τις 18 Νοεμβρίου 2022 στο Sharm el-Sheikh στην Αίγυπτο.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κα Αλεξάνδρα Πάλλη, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Νίκο Ιατρού και Νίκο Ξυλούρη, Οlympian κολύμβησης, την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, την Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Ευθυμία Γκουλή, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων α Δόμνα Μιχαηλίδου, τον εκπρόσωπο της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου Daniel Hong, τη Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Μαραθωνοδρόμο, την Πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Μαρία Παγκάλου, την αλπινίστρια Βανέσα Αρχοντίδου, το Λύκειο Ελληνίδων και άλλους φορείς, υποδέχτηκαν τη σκυτάλη στο Παναθηναϊκό Στάδιο, και τη μετέφεραν ως την Ακρόπολη.

Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα από την Αλβανία. Στις Πρέσπες τη σκυτάλη παρέλαβαν οι κωπηλάτες του ναυτικού Ομίλου Μαυροχωρίου «Οι Αργοναύτες», και δημιουργήθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα περνώντας τη σκυτάλη από τον Ολυμπιονίκη κωπηλασίας κ. Γιάννη Χρήστου σε άλλους τοπικούς φορείς και συμμετέχοντες. Η σκυτάλη πέρασε και στα χέρια των ποδηλατών του Συλλόγου Καστοριάς «620» και της ποδηλατικής ομάδας “Gidas Cyclistas”, καθώς και μαραθωνοδρόμου με αμαξίδιο κ. Γιάννη Μητρούλη και ακολούθησε τη διαδρομή προς Βέροια. Στην Κατερίνη υποδέχτηκαν τη σκυτάλη, μεταξύ άλλων, και ο Ολυμπιονίκης χειροσφαίρισης κ. Σάββας Καρυπίδης. Η σκυτάλη πέρασε από Λάρισα, όπου τη συνόδευαν τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων της πόλης και στην Ανθήλη την παρέλαβε και η Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης κα Ανθή Μυλωνάκη. Ακολούθησε η διαδρομή Λαμία – Θήβα – Μαραθώνια Διαδρομή – Ακρόπολη – Μαρίνα Φλοίσβου, όπου την παρέλαβε ο Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Omar Amer Yusef και την έδωσε σε ιστιοπλοϊκό για να φύγει στην Κύπρο. Συμμετείχαν επίσης ο πρέσβης του Μαυροβουνίου και οι εκπρόσωποι της Γερμανικής, Αυστριακής, Ελβετικής Πρεσβείας, καθώς και ο ιστιοπλόος Ολυμπιονίκης κ. Αναστάσιος Μπουντρούμης.

Η εμβληματική σκυτάλη αποτελείται από 18 μέρη, ένα για κάθε χώρα της διαδρομής, κάθε ένα φαινομενικά εύθραυστο αλλά στο σύνολό τους ισχυρά, καθώς θα μεταφέρεται αδιάκοπα, χέρι με χέρι από χιλιάδες συμμετέχοντες, σε μια μοναδική διαδρομή 7.767 χλμ.

Η σπειροειδής μορφή της σκυτάλης αντιπροσωπεύει τα τέσσερα βασικά επίπεδα κλιματικής δράσης στα οποία μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα – διεθνές, εθνικό, τοπικό και ατομικό.

Η σκυτάλη περιέχει το επίκαιρο περιβαλλοντικό μήνυμα προς τους ηγέτες στην COP27, το οποίο συντάχθηκε από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) σε συνεργασία με το δημοτικό σχολείο Sunnyside της Γλασκόβης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο