• 07 Δεκ

  ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Καλαβρύτων 11Β

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710222625

 • 07 Δεκ

  ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ Μ.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Νοταρά 78

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741025806

 • 07 Δεκ

  ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ Ν.- ΠΑΠΑΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ Ν.

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 112

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2731025041

 • 07 Δεκ

  ΣΠΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Βαρβάκη 6

  08:00 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2752022165

 • 07 Δεκ

  ΛΑΓΓΗΣ Α. - ΦΑΣΟΥΛΗ Κ.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Φάρων 166

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721082404

1η Τριμερή Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Νέφους Ανοικτής Επιστήμης στην Ελλάδα

Οκτωβρίου 03, 2022
Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ - GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, στις 09:30π.μ. (ΕΕΤ)  την 1 η  Τριμερή Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Νέφους Ανοικτής Επιστήμης στην Ελλάδα (EOSC Τripartite event | Greece).

Η συνάντηση είναι μέρος ευρύτερης πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας, εντάσσεται στο πλαίσιο συν-διαμόρφωσης του μέλλοντος του EOSC, το οποίο, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας και ακολουθεί το παράδειγμα αντίστοιχων τριμερών συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Ευρώπη. Στόχος της συνάντησης είναι να γίνουν οι πρώτες «συστάσεις» των κύριων συντελεστών του EOSC (EOSC Association, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, EOSC Steering Board) με εκπροσώπους της εθνικής επιστημονικής κοινότητας (πολιτική ηγεσία, οργανισμοί χρηματοδότησης έρευνας, οργανισμοί ΕΤΑΚ, κ.λπ.) προκειμένου να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τις πολιτικές Ανοικτής Επιστήμης για την Ελλάδα, τη συμμετοχή της χώρας στο EOSC, το ρόλο των εθνικών επιστημονικών υποδομών και την υιοθέτηση πρακτικών Ανοικτής Επιστήμης στην Ελλάδα. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θα συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Οργανισμού EOSC (EOSC-Association), της Εθνικής Πρωτοβουλίας για την Ανοικτή Επιστήμη (ΕΠΑΕ), και οι εθνικοί εκπρόσωποι στο EOSC Steering Board (SB), καθώς και σημαίνοντες εκπρόσωποι ερευνητικών κέντρων, φορέων και πανεπιστημίων και εν γένει της κοινότητας Ανοικτής Επιστήμης της χώρας.

Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»
Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει υποδομές σε Αθήνα, Πάτρα και Ξάνθη. Είναι το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο στην Ελλάδα με αποκλειστικό προσανατολισμό τις Ψηφιακές Επιστήμες και Τεχνολογίες. Αποτελείται από τρία Ινστιτούτα με αντικείμενο δραστηριοποίησης τη Γλώσσα και την Επεξεργασία του Λόγου, τα Βιομηχανικά Συστήματα και τα Πληροφοριακά Συστήματα αντιστοίχως, και από οκτώ μονάδες με αντικείμενο τους Τεχνολογικούς Συνεργατικούς Σχηματισμούς, τα Διαστημικά Προγράμματα, τη Ρομποτική Αντίληψη και Αλληλεπίδραση, τις Περιβαλλοντικές και Δικτυακές Τεχνολογίες και Εφαρμογές, τη Φαρμακοπληροφορική, την Αειφόρο Ανάπτυξη, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Επιστήμη των Δεδομένων και τους Αλγορίθμους και τέλος τη Γυναικεία Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα.

Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. - GRNET S.A.)
Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. - GRNET S.A.) είναι τεχνολογικός φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που παρέχει δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σε φορείς της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και σε φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι υπεύθυνο για την προώθηση και διάδοση των εφαρμογών των δικτυακών και υπολογιστικών τεχνολογιών, την σύνταξη και υλοποίηση την εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και για την προώθηση και υλοποίηση των στόχων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Κατέχει κεντρικό ρόλο συντονιστή όλων των ψηφιακών υποδομών για την Παιδεία και την Έρευνα, αξιοποιώντας εμπειρία 24 ετών λειτουργίας στους τομείς των προηγμένων υποδομών και υπηρεσιών δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής και εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες στους στρατηγικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Υγείας και του Πολιτισμού.

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia