Χιλιάδες κόσμου στη Γιορτή Μαστίχας στα Πατρκά, τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή γιορτή της Μυροβόλου Χίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιλιάδες κόσμου, συμμετείχαν στη γιορτή Μαστίχας, τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή γιορτή της Μυροβόλου Χίου, που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια.

[iframe width=”1230″ height=”692″ src=”https://www.youtube.com/embed/IVeigu9Mruk” title=”Γιορτή Μαστίχας 2022″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η γιορτή της Μαστίχας, γίνεται κάθε χρόνο, σε ένα από τα Μαστιχοχώρια της Χίου και έχει ως στόχο την ανάδειξη των Μαστιχοχωρίων και της Μαστίχας, σε μια περίοδο που το νησί φιλοξενεί όχι μόνο τους ντόπιους και τους Χιώτες ομογενείς αλλά και πολλούς ξένους επισκέπτες. Η εκδήλωση φέτος, έγινε στο Μεσαιωνικό χωριό Πατρικά, με κεντρικό θέμα «Χωριοκκλησιές και ξωκκλήσια» και οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Πατρικούσων.

Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα δαιδαλώδη στενά και καλντερίμια του χωριού, να γευτούν ντόπια προϊόντα και χειροποίητα εδέσματα με μαστίχα, όπως λικέρ Μαστίχας, σούμα, φοινίκια, λουκούμια μαστίχας και πολλά άλλα, που αποτελούν παραδοσιακές συνταγές κάθε χωριού και να ενημερωθούν για τις χωριοκκλησιές και τα ξωκκλήσια των Μαστιχοχωρίων μέσω βίντεο ή έκθεσης φωτογραφιών. Η εκδήλωση, έκλεισε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Χίου από τα χορευτικά τμήματα των Μαστιχοχωρίων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζερεφός: Έρχονται συνθήκες ερήμου σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία

Στη Μεγάλη Εικόνα μίλησε ο Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας,...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Επιτροπή Ελέγχου. Διαβάστε εδώ. 

Πρωτόγνωρο επεισόδιο μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης στο Ναύπλιο

Ένα από τα σοβαρότερα επεισόδια μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης που...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας 23/4 (vid)

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας στην...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο