Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην ανακρίτρια με αλεξίσφαιρο και παγωμένο βλέμμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε σήμερα το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου για να απολογηθεί για τη νέα κατηγορία που της αποδίδεται.

Συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Χρ.Σαλάππα για να απολογηθεί συμπληρωματικά για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς σε βάρος της 33χρονης έχει ασκηθεί νέα δίωξη που αφορά το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 9χρονου κοριτσιού.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι διωκτικές αρχές φαίνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε αποπειραθεί να σκοτώσει την πρωτότοκη κόρη της, όταν το παιδί νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, λίγες εβδομάδες μετά το θάνατο της Ίριδας.

Αποπειράθηκε να δολοφονήσει το παιδί με αποτέλεσμα να το αφήσει τετραπληγικό και να ξεκινήσει ένας μαραθώνιος για την μικρή η οποία τελικά δολοφονήθηκε με κεταμίνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος της μητέρας της.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές του αχαϊκού νοσοκομείου στις καταθέσεις τους υποστήριξαν ότι το κορίτσι νοσηλευόταν χωρίς να παρουσιάζει παθολογικά ευρήματα. Τα όσα είπαν στις δικαστικές αρχές οδήγησαν τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η καρδιακή ανακοπή της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εξωτερική επέμβαση  και δη  από τη μητέρα της. Το παιδί σώθηκε λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών, όμως εξ αιτίας της ανακοπής υπέστη εγκεφαλοπάθεια και οι βλάβες στην υγεία της ήταν μόνιμες.

H Ρούλα Πισπιρίγκου όπως αναμενόταν πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχομενη Δευτέρα και επέστρεψε στον Κορυδαλλό όπου κρατείται προφυλακισμένη.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου μελετούν τα στοιχεία που αφορούν τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας και τις γραπτές εξηγήσεις που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης. Το προσεχές διάστημα οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να καταλήξουν εάν τα στοιχεία είναι ικανά να οδηγήσουν ή όχι σε άσκηση δίωξης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο