Καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους από 1η Ιουνίου – Πού διατηρείται

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καταργείται από την 1η Ιουνίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

[iframe width=”736″ height=”414″ src=”https://www.youtube.com/embed/6em3ArT33K4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Η άρση υποχρεωτικότητας της προστατευτικής μάσκας θα ισχύει έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Από την αναστολή εξαιρούνται υγειονομικές μονάδες και δομές φιλοξενίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά.) και τα αστικού τύπου μέσα μεταφοράς (μετρό, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)

Επιπλέον την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου για τη χρήση μάσκας σε σχολεία και πλοία.

Ισχύει η σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Στους κλειστούς χώρους του εμπορίου η μάσκα θα είναι προαιρετική αλλά και για τα μέσα μεταφοράς που έχουν αριθμημένες θέσεις (αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ). Η άρση του μέτρου αφορά και του εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους, ενώ η αναστολή χρήσης της μάσκας σημαίνει – όπως είπε ο κ. Πλεύρης – ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο.

Όποιοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

H Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας από την 1η Ιουνίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, για τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές σε αριθμημένες θέσεις στα μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ).

Το θέμα της μάσκας που παραμένει στα πλοία θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα, Την επόμενη εβδομάδα, θα συζητηθεί και η χρήση της μάσκας στα σχολεία, ενώ στο εμπόριο αίρεται η συγκεκριμένη υποχρέωση.

Αντίθετα, υποχρεωτικές παραμένουν σε όλες τις μονάδες υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων, όπως και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η χρήση μάσκας παραμένει ως σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνελήφθη 25χρονος στην Κορινθία γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (18.4.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο,...

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο Δήμος Τρίπολης υποδέχθηκε με την πρέπουσα επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, την Τετάρτη 17/4/2024. Αρχικά, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου στο χώρο της Ολυμπιακής πλάκας. Η υποδοχή έγινε από τον Δήμο Τρίπολης και τον Τεγεατικό Σύνδεσμό, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και της μεικτής Χορωδίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο