Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου.

Η γιορτή της μητέρας, που εορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια καθιερωμένη ευκαιρία αναγνώρισης και εκτίμησης του ρόλου της μητέρας, αποτελεί προσωπική υπόθεση κάθε ανθρώπου, μια ιδιαίτερη μέρα για όλους μας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/mUOa3iMbO6U” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Μια μέρα αφιερωμένη στις μητέρες όλου του κόσμου, στα πρόσωπα που μας φέρνουν στον κόσμο, μας μεγαλώνουν, μας στηρίζουν, μας ενισχύουν, διαπλάθοντας την προσωπικότητά μας. Ημέρα τιμής και αναγνώρισης, για το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας.
Με τη σημερινή επέτειο ουσιαστικά ο κάθε ένας από εμάς τιμά το ανθρώπινο γένος, τιμά την ανεκτίμητη προσφορά της μητέρας στην κοινωνία.
 
Στη μεγάλη ηρωίδα της ζωής μας, στο σύμβολο της στοργής, της ανιδιοτέλειας και της θυσίας, που μας δημιουργεί, μας ανατρέφει, μας φροντίζει, μας προσφέρει απλόχερα την άδολη αγάπη της και τη στοργή της, μας συμβουλεύει, μας καθοδηγεί, μας ενθαρρύνει, μας στηρίζει, μας προτρέπει και μας προστατεύει, οφείλουμε να της καταθέτουμε καθημερινά αγάπη, σεβασμό, ευγνωμοσύνη και εκτίμηση.
 
Η γιορτή της μητέρας είναι η κοινή γιορτή των ανθρώπων. Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της υψηλής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της προσφοράς.
 
Σήμερα η Ελληνίδα μάνα βάλλεται πανταχόθεν. Είναι άνεργη, παλεύει με πολλά οικονομικά προβλήματα, αντιμετωπίζει την μιζέρια της γραφειοκρατίας, είναι αυτή που δέχεται της πιέσεις καθημερινά. Και πιέζεται από την ακρίβεια, από την ανεργία, από το περιβάλλον, από την διαλυμένη παιδεία, από την διαλυμένη υγεία και έρχεται αντιμέτωπη με την κατάθλιψη που διαπερνά την χώρα.
 
Ο ρόλος της σημερινής Ελληνίδας μάνας είναι σημαντικός περισσότερο από παλαιότερα. 
 
 
medlabgr.gr
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο