Μέσα στο 2017 η υποχρεωτική έκδοση νέων ταυτοτήτων

Μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει η υποχρεωτική έκδοση των νέων ταυτοτήτων, όπως εκτιμά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει η υποχρεωτική έκδοση των νέων ταυτοτήτων, όπως εκτιμά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Από το υπουργείο έχει γίνει ήδη σύσταση δύο επιτροπών, που ασχολούνται με το νομοπαρασκευαστικό και το τεχνικό κομμάτι αντίστοιχα. Τα νέα δελτία ταυτότητας θα περιέχουν μικροτσίπ, το οποίο αρχικά θα περιέχει βιομετρικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δεύτερη φάση θα περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται με το ιατρικό ιστορικό, το ΑΦΜ και την ασφάλιση του κατόχου.

Οι επιτροπές αναμένεται να παραδώσουν τους φακέλους με τις προτάσεις τους μέχρι τα μέσα Ιουνίου 2016, προκειμένου να ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία.

Το κόστος του παραβόλου που θα κληθούν να καταβάλουν οι πολίτες για την απόκτηση των νέων δελτίων, ανέρχεται στα 10 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος από τον κρατικό προϋπολογισμό εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η ΕΛ.ΑΣ. δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στον εκσυγχρονισμό των αστυνομικών ταυτοτήτων, καθώς θεωρούν ότι οι ελληνικές ταυτότητες πλαστογραφούνται εύκολα. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλιστα, η Ελλάδα κινδυνεύει με αποπομπή από το πρόγραμμα απαλλαγής έκδοσης βίζας (Visa Waiver Program) για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Αμερική.

Η ανησυχία των ΗΠΑ, μάλιστα, εντάθηκε, μετά και από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, διότι θεωρούν ότι με πλαστές ταυτότητες πλαστογραφούνται «γνήσια» διαβατήρια. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο εκσυγχρονισμός των ταυτοτήτων στην Ελλάδα, αποτελεί ούτως ή άλλως δέσμευση της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2006.

cnn.gr
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεκίνησε το 12ο Αντάμωμα Φιλαρμονικών στη Μεσσήνη

Μία αξέχαστη μουσική βραδιά με γνωστές μελωδίες αλλά και αγαπημένα τραγούδια, απόλαυσαν χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης όσοι παρακολούθησαν τη Δημοτική Φιλαρμονική Βέλου- Βόχας και την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην πρώτη μέρα του 12 ου ανταμώματος Φιλαρμονικών.

«Η Ένωση» ζητά από τον ΕΛΓΑ εξέταση των ζημιών στα σιτηρά της Αρκαδίας και στήριξη των παραγωγών

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ιωάννη Ασσιούρα απέστειλε ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η Ένωση», ζητώντας να εξεταστούν οι περιπτώσεις σιτοπαραγωγών που δεν υπέβαλαν δήλωση

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Επιδότηση στα μέλη του για τη συμμετοχή τους στην Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, για ακόμη μία φορά, στηρίζει έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα και επιδοτεί 400€/ανά επιχείρηση, τη συμμετοχή των μελών του (Αρκαδικές Επιχειρήσεις) στην 54η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας