Μητροπολίτης Αλέξανδρος: «Η πολιτεία ξεφτιλίζει το μυστήριο του γάμου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια αναφέρθηκε στο σύμφωνο συμβίωσης ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γιάτρισσας στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη.

O  κ.κ. Αλέξανδρος τόνισε πώς η πολιτεία, σήμερα, «ξεφτιλίζει το μυστήριο του γάμου».

«Γάμος είναι η ένωσις ανδρός και γυναικός. Για τον γάμο η νύφη στολίζεται με ό,τι καλύτερο έχει, όπως και ο νυμφίος. Οι συγγενείς και οι φίλοι λαμπρύνουν τη στολή τους και χαίρονται. Ο γάμος είναι γιορτή τιμής και λαμπρότητος», ανέφερε.

«Τελευταία, με τη θεωρία του Μαρξ και τη δημιουργία του κομμουνισμού απεκόπησαν από τον Θεό και ξεφτίλισαν και το μυστήριο του γάμου. Μετέτρεψαν τον γάμο σε μια απλή σχέση μεταξύ των ανθρώπων και, το χειρότερο από όλα, η Βουλή των Ελλήνων χαρακτηρίζει τον γάμο διαστροφή και ένωση διεστραμμένων ανθρώπων του ιδίου φύλου. Ο ίδιος ο Χριστός είναι ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Η Βασιλεία του Θεού παρομοιάζεται με τον Νυμφώνα και εμείς αγωνιζόμαστε να εισέλθουμε στον Νυμφώνα. Οι περιστάσεις, όμως, τα πρόσωπα και οι εμμονές μας παραπλανούν, διαστρέφουν την αλήθεια για να παραπλανήσουν τον άνθρωπο. Η χάρις της Εκκλησίας, όμως, θα μας βοηθήσει, θα μας στηρίξει να επιτύχουμε τη λαμπρότητα για να μην μείνουμε εκτός του Νυμφώνος του Χριστού», υπογράμμισε στο τέλος του κηρύγματός του ο κ.κ. Αλέξανδρος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

Πασχαλινή Εορταγορά Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ.Τρίπολης

Το Τοπικό Τμήμα Τρίπολης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού-ΣΕΟ, διοργανώνει...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 23/4/2024 appeared first on .

Συνελήφθησαν 19 άτομα σε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο