Απάτη μέσω email και sms για τους πελάτες της Εθνικής Τράπεζας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης των πελατών της Εθνικής Τράπεζας μέσω spam e-mail βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με στόχο τους κωδικούς e-banking.

Πρόκειται για ένα μήνυμα χωρίς ορθογραφικά λάθη, που ενημερώνει μάλιστα τον παραλήπτη ότι για τρίτη φορά του έχει σταλεί η σχετική ενημέρωση.

Φυσικά, για την ασφάλεια του λογαριασμού σας, επικοινωνήστε άμεσα με τη γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της Εθνικής Τράπεζας στο 2104848484 ή με την Αστυνομία.

Τι λέει το μήνυμα:

Το επίμαχο e-mail έχει τίτλο «Η χρεωστική σας κάρτα έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή!» και αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητέ πελάτη,

Αυτή είναι μια τρίτη ειδοποίηση, η Εθνική Τράπεζα έχει βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας για διαδικτυακές συναλλαγές και απαιτεί υποχρεωτική επιβεβαίωση εκ μέρους σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενεργοποιήσετε ξανά τις διαδικτυακές δυνατότητες:
 
Επικυρώνω

Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, παρακαλούμε απαντήστε σε αυτό το email».

Αν κάνετε κλικ στο «Επικυρώνω» και πληκτρολογήσετε τα στοιχεία εισόδου στο λογαριασμό e-banking, αυτά θα περιέλθουν σε γνώση των δραστών.

Αυτό είναι το μήνυμα που θα δείτε:

file 63

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ καχύποπτοι σε μηνύματα που αφορούν «ενημέρωσή» τους για «προβλήματα» θέματα που σχετίζονται με μέσα συναλλαγών και να γνωρίζουν ότι:

• Οι τράπεζες ποτέ δεν θα στείλουν μηνύματα (email, SMS) ότι έχει κλειδωθεί ο λογαριασμός ή η κάρτα ή ότι υπάρχει μία ύποπτη συναλλαγή και στην συνέχεια να τους παραπέμπουν μέσω συνδέσμου (link) σε κάποια ιστοσελίδα για να καταχωρήσουν προσωπικά τους στοιχεία ώστε να επιλυθεί το δήθεν πρόβλημα.

• Τα απατηλά αυτά μηνύματα αποστέλλονται μαζικά και στην τύχη. Δεν είναι δηλαδή προσωποποιημένα, δεν αναφέρουν ούτε το όνομα του πελάτη ούτε ποιος λογαριασμός έχει το πρόβλημα.

• Τα μηνύματα αυτά συνήθως έχουν ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη. Σε περίπτωση αμφιβολίας για την γνησιότητα των μηνυμάτων οι χρήστες πρέπει – να επικοινωνούν με την Τράπεζά τους για διευκρινίσεις.

• Να ελέγχουν με προσοχή την περιγραφή των μηνυμάτων (SMS, Viber, Push Notifications) που λαμβάνουν με τον κωδικό μίας χρήσης (OTP) για την έγκριση των συναλλαγών τους.

• Nα εγγράφονται στις υπηρεσίες των τραπεζών τους που παρέχουν ειδοποιήσεις μέσω SMS, Viber και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν χρεώνονται οι λογαριασμοί τους.

• Να ενημερώνουν άμεσα την τράπεζά τους σε περίπτωση που έχουν διαπιστώσει συναλλαγές οι οποίες δεν έχουν την έγκρισή τους ή δεν έχουν πραγματοποιηθεί από αυτούς.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο