Η απλότητα του Αλέξη Τσίπρα και η λαϊκή καταγωγή του, απασχόλησαν τα ξένα ΜΜΕ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον τόπο διαμονής του Αλέξη Τσίπρα ανέδειξε η βρετανική Telegraph, χαρακτηρίζοντάς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως Έλληνα Τσε Γκεβάρα. Η διεύθυνση του διαμείρίσματος του Τσίπρα είναι στην οδό Αρμονίας 74 Α, στην περιοχή της Κυψέλης.

Φωτογραφίες από την πίσω πλευρά της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο Τσίπρας, τράβηξε ο απεσταλμένος της εφημερίδας Νικ Σκουάιρς. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το σπίτι του Τσίπρα βρίσκεται σε μια απλή συνοικία ανάμεσα σε άλλους Έλληνες εργαζόμενους που «έχουν γονατίσει από το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που επιβάλλεται από τους πιστωτές της χώρας».

«Ο κ. Τσίπρας ζει με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επτά ορόφων, όπου η πίσω πλευρά της βλέπει σε ένα ξέφωτο με σκουπίδια και περιβάλλεται από δυο εγκαταλελειμμένα σπίτια» γράφει ο ρεπόρτερ και συνεχίζει την περιγραφή του:

«Στη στέγη ενός σπιτιού, στον απέναντι δρόμο, δύο άντρες καθάριζαν τους περιστερώνες, καθώς τα περιστέρια φτερούγιζαν γύρω τους. Στο τέλος του δρόμου, οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι με γκράφιτι, ενώ ένας σωρός από παλιές σκαλωσιές έχει εγκαταλειφθεί ανάμεσα σε αγριόχορτα και υπάρχει μια χαλασμένη τηλεόραση πεταμένη στο πεζοδρόμιο. Υπάρχει μια μικρή θέα του Παρθενώνα και του λιμανιού του Πειραιά».

Ο Σκουάιρς υποστηρίζει ότι η γειτονιά αντανακλά την ταπεινή καταγωγή του Τσίπρα και επισημαίνει την μαχητικότητά του για τα δικαιώματα των φτωχών.

«Δεν μου αρέσουν οι πολιτικοί, αλλά η ιδεολογία του Τσίπρα είναι κοντά στη δική μου» δήλωσε ο 22χρονος Γιώργος, ο οποίος είναι γείτονας του Αλέξη Τσίπρα.

Η 34χρονη δασκάλα και κάτοικος της περιοχής, Ηλέκτρα Κλίτσα, ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταφέρει και να τερματίσει τη λιτότητα.

Επιπλέον, ο 63χρονος ταξιτζής, Δημήτρης αναφέρει: «Ο Τσίπρας καταλαβαίνει την τραγική κατάσταση της Ελλάδας. Θέλει να πάρει πάνω από τους ώμους μας την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι ξένοι τραπεζίτες».

Τρίπολη 26-3-2016 Τάσος Παπαζαχαρίας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο