Lockdown: Τι ανοίγει μέσα στον Μάιο (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης είναι ιδιαιτέρως σημαντικός καθώς εκτός από την εστίαση σταδιακά θα επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης με φυσική παρουσία με τους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου (τα λύκεια άνοιξαν πριν από το Πάσχα) να επιστρέφουν στα θρανία τους.

[iframe width=”575″ height=”323″ src=”https://www.youtube.com/embed/ZKIVLNpWUt4″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς το διοικητικό προσωπικό και τους μαθητές θα είναι η χρήση των self – test δύο φορές την εβδομάδα.

Το Σάββατο 15 Μαΐου κάνει πρεμιέρα και ο τουρισμός με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Την ίδια ημέρα, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες, ενώ πιθανότατα θα μπει τέλος και στην χρήση των sms.

Αναλυτικότερα το επόμενο βήμα χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με τα σχολεία, καθώς από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου επιστρέφουν στις τάξεις τους οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τα self test καθώς τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί και το διοικητικό προσωπικό θα πρέπει να διενεργούν τεστ αυτοδιάγνωσης.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 15 Μαΐου θα γίνει η πρεμιέρα του τουρισμού που θα λειτουργήσει με αυστηρές προδιαγραφές τόσο για τους εμβολιασμένους επισκέπτες όσο και για εκείνους που θα ταξιδεύουν με διαγνωστικά τεστ.

Στις 15 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις ανάμεσα σε νομούς και έτσι οι πολίτες θα μπορούν ελεύθερα να κινούνται από νομό σε νομό.

Στις 15 Μαΐου ανοίγουν για το κοινό και οι οργανωμένες παραλίες.

Την ίδια ημέρα, ενδέχεται να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο