Αποκολλήθηκε βράχος των Μετεώρων από τον σεισμό και έπεσε κοντά σε σπίτια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η τελευταία σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσε την αποκόλληση βράχου των Μετεώρων, που έπεσε σε απόσταση λίγων μέτρων από σπίτια και από τον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Όπως κατέγραψε η ιστοσελίδα tameteora.gr, ο βράχος αποκολλήθηκε στην περιοχή της μικρής Αϊάς, ενώ το ευτύχημα είναι ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές ούτε κινδύνεψε κάποιος.

Η νέα ισχυρή δόνηση σημειώθηκε την Πέμπτη 04/3, στις 20:38, και στην περιοχή προκλήθηκε πανικός, καθώς κάτοικοι έσπευσαν να βγουν έξω. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές ακόμη περιοχές, ακόμη και στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα ο νέος σεισμός έγινε την Πέμπτη 04/3, στις 20:38, και ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρο εντοπίστηκε 17 χιλιόμετρα νότια- νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δεκάδες μετασεισμοί έχουν γίνει στην περιοχή, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που έγινε στις 12:16 το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά στην Ελασσόνα, όμως η χθεσινή δόνηση ήταν η πιο ισχυρή από αυτές.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω δασικής πυρκαγιάς στο Λουτράκι

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Η

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, Πέμπτη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο