1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, μιας ασθένειας που οφείλεται αποκλειστικά στον ιό HIV.

Σκοπός της συγκεκριμένης μέρας, είναι οι άνθρωποι από όλο τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην ασθένεια και να δείξουν την υποστήριξη στα άτομα, που ζουν καθημερινά με τον ιό του HIV. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα πλαίσιο μνήμης για όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους πρόωρα από τον συγκεκριμένο ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας:

  • 38 εκατομμύρια άτομα ζούσαν με τον HIV ως τα τέλη του 2019
  • 67% των ανθρώπων που ζουν με HIV έχουν πρόσβαση σε θεραπεία
  • 7,1 εκατομμύρια άνθρωποι με HIV δεν ήξεραν ότι είχαν τον ιό.

Παρά τη ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινότητας των ανθρώπων που ζουν με τη λοίμωξη HIV , υπάρχει ακόμη προκατάληψη σχετικά με την ασθένεια. Η πρόληψη και η έγκυρη ενημέρωση είναι οι σημαντικότεροι και οι μοναδικοί «σύμμαχοι» που έχουμε για να προστατεύσουμε καλύτερα τον εαυτό μας τον HIV. Συγχρόνως, θα είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε τον κοινωνικό στιγματισμό και αποκλεισμό αλλά και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των ατόμων που είναι φορείς.

  • Οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV μπορεί να έχουν προβλήματα και ανησυχίες, αλλά πολλές από αυτές δεν είναι διαφορετικές από όσες έχει κάθε άνθρωπος. Ας φροντίσουμε όλοι, ώστε οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV να έχουν την καθημερινότητα που τους αξίζει, απαλλαγμένη από το στίγμα και τις διακρίσεις.

 ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS 2

 ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στους παρακάτω συνδέσμους:

Θετική φωνή: www.positivevoice.gr

ΕΟΔΥ: https://eody.gov.gr/tilefoniki-grammi-symvoyleytikos-stathmos-gia-to-aids/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καιρός: Λάσπη και αφρικανική σκόνη

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων, Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά, υποδέχτηκε, στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου. Η αντιπυρική περίοδος, ο προγραμματισμός και οι κατά τόπους ασκήσεις ετοιμότητας, απασχόλησαν τη συζήτηση, η οποία και έγινε σε απόλυτο κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Η κλιματική αλλαγή, οι υψηλές

Συλλήψεις στην Μεσσηνία για όπλα, ναρκωτικά και πλαστογραφία

Ενημερωτικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάντων Πελοποννήσου. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Συνελήφθη ένα...

Πρώτη συνεδρίαση για την Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τρίτη 23 Απριλίου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των παρατάξεων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η Επιτροπή αυτή ασχολείται με θέματα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο