Εφιαλτικές στιγμές για 4μελή οικογένεια κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eφιαλτικές στιγμές βίωσαν ένα ανδρόγυνο και τα δύο μικρά κοριτσάκια τους προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια του ισχυρού σεισμού των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» η μητέρα των παιδιών, κα Έλλη Νικολοπούλου, η αίσθηση ήταν ασυνήθιστα τρομακτική, καθώς δεν της θύμιζε τίποτε από παλαιότερες εμπειρίες σεισμού.

«Εκεί που καθίσαμε για να φάμε, ακούω έναν πολύ δυνατό θόρυβο στο κέντρο του σπιτιού, σαν βόμβα και κεραυνός μαζί. Ταράχτηκα διότι δεν αντιλήφθηκα ότι πρόκειται για σεισμό, διότι ως τώρα είχα τελείως διαφορετική εμπειρία από τους σεισμούς. Δεν αισθάνθηκα κούνημα, αλλά μια ισχυρή έκρηξη και στη συνέχεια ένα δυνατό βουητό. Το ένα παιδί ήταν στη μέση του σπιτιου και της μίλησα χαμηλόφωνα για να μη φοβηθεί. Τότε διαπίστωσα ότι το σπίτι κουνιόταν ολόκληρο. Το ένα κορίτσι το πήρε αγκαλιά ο πατέρας της, ενώ εγώ αγκάλιασα την άλλη μας κόρη και της σκέπασα το κεφάλι για να την προστατέψω. Περιμέναμε να σταματήσει ο σεισμός και ένιωθα ότι δεν θα τελείωνε ποτέ», διηγήθηκε η κα Νικολοπούλου.

seismos patris

Το σπίτι υπέστη σοβαρές ρωγμές στο εσωτερικό του, με συνέπεια η τετραμελής οικογένεια να μετακομίσει σε σπίτι συγγενικού προσώπου στην Ολυμπία το βράδυ, υπό τον φόβο και των μετασεισμώμ.

Ο κ.Παναγιώτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι «το σπίτι έχει αρκετές ζημιές, κυρίως στη στέγη, και για αυτό φοβόμαστε. Το σημαντικότερο όμως ότι γλιτώσαμε τα παιδιά μας… Τώρα ελπίζω να κινηθούν εγκαίρως οι αρμόδιοι για να επισκευαστούν οι ζημιές».

Ο κ.Παύλος Συλλαϊδής από τη Φρίξα επισήμανε ότι ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και προκάλεσε ταραχή, ωστόσο χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι δεν είχε διάρκεια «αλλιώς θα είχαμε παραπάνω ζημιές. Τη γλιτώσαμε». Ο κ. Γ.Θεοδωρόπουλος είπε ότι «περάσαμε μεγάλη ταραχή από τον σεισμό. Δεν κουνήθηκα από το σπίτι μου όμως. Ειπα στον εαυτό μου ο,τι βρέξει ας κατεβάσει».

 

 

patrisnews.com

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο