Καινοτόμος χρήση των Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στη Διαχείριση Δασικών Οικοσυστημάτων – Πιλοτική εφαρμογή στο κινδυνεύον Juniperus drupacea Labill

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η εταιρεία «ΥΛΗ – Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ) ανέλαβαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα με τίτλο «Καινοτόμος χρήση των Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών στη Διαχείριση Δασικών Οικοσυστημάτων-Πιλοτική εφαρμογή στο κινδυνεύον Juniperus drupacea Labill» που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

Την Τετάρτη 29/07/2020 έγινε επίσκεψη από την ΥΛΗ και το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ) στον οικότοπο του Juniperus drupacea στον οποίο συμμετέχει και το πολύ σημαντικό είδος Αρκεύθου το Juniperus foetidissima (Δενδροκυπάρισσο).

Στην κοινή αυτή επίσκεψη βασικό ζητούμενο ήταν η οργάνωση της σύνταξης της διαχειριστικής μελέτης και των ειδικών μέτρων διαχείρισης του είδους καθώς και η γενετική παρακολούθηση του είδους. Επίσης, έγιναν συναντήσεις με κατοίκους της περιοχής και συγκεντρώθηκαν πληροφορίες σχετικά με το πρόσφατο παρελθόν της περιοχής.

kormos dentro

Έγινε αναφορά στην κτηνοτροφία και στην δραματική της μείωση τα τελευταία είκοσι (20) έτη που είχε σαν αποτέλεσμα το «κλείσιμο» των δασών και την μεγάλη ανάπτυξη του Juniperus drupacea. Επίσης, αναφέρθηκε η εγκατάλειψή των αγρών μετά το έτος 2000 με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί το είδος μέσα στα χωράφια που εγκαταλείφθηκαν. Το πρώτο παραδοτέο του προγράμματος είναι τον Νοέμβριο του 2020, έξι μήνες μετά την έναρξη του έργου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε 12-05-2020 και θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Πάσχα 2024 Το Πάσχα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας...

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο