Το αστικό κτελ στην Πάτρα ξεκίνησε τα μεσονύχτια δρομολόγια του.

Για όσους δεν διαθέτουν ΙΧ και θέλουν να μείνουν «για λίγο ακόμη» στο κέντρο της Πάτρας, οι μεσονύχτιες γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ είναι μια καλή λύση για να βρεθείς σπίτι σου. Μια λύση που τα τελευταία χρόνια ολοένα και κερδίζει έδαφος, κυρίως από φοιτητές, επειδή ακριβώς είναι και η μοναδική!

Βλέπετε, το τελευταίο δρομολόγιο του προαστιακού από Πάτρα είναι στις 22.33, οπότε εάν μένεις στη βόρεια πλευρά της πόλης, προς το Πανεπιστήμιο, δεν σου απομένει παρά το αστικό.

Όσο για αυτούς που μένουν προς την πλευρά των ΤΕΙ η μοναδική λύση φθηνής μετακίνησης είναι, είτε το λεωφορείο, είτε το… πόδι.

Την τελευταία, μάλιστα, λύση πολλοί φοιτητές και σπουδαστές την προτιμούν, από το να πληρώσουν λεφτά (που δεν έχουν) σε ταξί.

Για αυτό και πολλές φορές βλέπεις μεταμεσονύχτιες ώρες, παρέες φοιτητών να περπατούν, είτε προς Αγίας Σοφίας – γνωστή φοιτητοσυνοικία – είτε προς τα ΤΕΙ (Άγιος Ανδρέας, Ταραμπούρα Λάγγουρα, Ζαρουχλέικα κτλ).

Έτσι είναι λογικό τα τελευταία δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ μαζεύουν πολύ κόσμο, κάθε βράδυ, αλλά Παρασκευές και Σάββατα, γίνεται χαμός. Μπορεί να είναι 20-30 άτομα τις καθημερινές και να ξεπερνούν τους 50 -60 Παρασκευές και Σάββατο. Και όλο αυτό το ταξίδι με 80 λεπτά του ευρώ, όσο κοστίζει το φοιτητικό εισιτήριο της Β’ Ζώνης.

Υπάρχουν δυο γραμμές που έχουν δρομολόγιο τα μεσάνυχτα κάθε ημέρα. Η Νο 6 για Πανεπιστήμιο και η Νο 2 για το ΤΕΙ.

Για την Νο 6, η στάση «κλειδί» είναι αυτή στην Ερμού στη συμβολή με την Κορίνθου. Εκεί από τις 23.30 αρχίζουν να μαζεύεται κόσμος, στην συντριπτική τους πλειοψηφία φοιτητές που μένουν στην Εστία και προς τη βόρεια πλευρά (Ζαβλάνι, Ανθούπολη, Κοτρώνι, Μποζαϊτικα).

Γύρω στις 12 παρά δέκα, καταφθάνει η «φυσαρμόνικα», το διπλό λεωφορείο και αράζει στην άκρη της Ερμού, άφιξη σωτήρια της κρύες νύχτες του χειμώνα. Ο κόσμος μπαίνει και στις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα το λεωφορείο αναχωρεί για το δρομολόγιο του. Στο δρόμο «μαζεύει» και άλλους φοιτητές μέχρι την Αγία Σοφία. Οι στάσεις για να κατέβουν τα παιδιά, αρχίζει από την Ανθούπολη μέχρι και την τελευταία στάση στο Πανεπιστήμιο, όπου κατεβαίνει και ο κύριος όγκος των επιβατών.

Το ίδιο πάνω – κάτω σκηνικό εξελίσσεται ταυτόχρονα στη στάση του Νο 2, στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, εκεί όπου συγκεντρώνεται ο κύριος όγκος των φοιτητών για να πάρουν το λεωφορείο για ΤΕΙ.

Το λεωφορείο αναχωρεί στις 12 παρά δέκα από το Νέο Δρόμο και τα μεσάνυχτα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου, όπου περιμένουν καρτερικά οι φοιτητές. Στο μεταξύ, στο λεωφορείο, έχουν ανέβει κάποιοι – όχι πολλοί – κυρίως από την πλατεία Όλγας και τη στάση της Αγίου Νικολάου. Η κύρια μάζα επιβατών μπαίνει στην πλατεία, καμιά φορά και από Τριών Ναυάρχων και η αποβίβαση ξεκινά από τους Πέντε Δρόμους μέχρι και τη στάση των ΤΕΙ, όπου κατεβαίνουν και οι περισσότεροι.

 

 

thebest.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο