Απριλίου 26, 2020

Αρχιεπίσκοπος σε Κεραμέως: Ανοίξτε άμεσα τους Ιερούς Ναούς

Επιστολή με σκληρό περιεχόμενο προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, απέστειλε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με αίτημα το άνοιγμα των Ιερών Ναών.


Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Η επιστολή απεστάλη με έγκριση των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας το περιεχόμενο έλαβαν γνώση τα μέλη της, προ της αποστολής της.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος πήρε την απόφαση μετά από εισηγήσεις στενών συνεργατών του, αλλά και πλειάδας Μητροπολιτών, οι οποίοι έχουν αρχίσει να αντιδρούν, δεχόμενοι πιέσεις των πιστών για άνοιγμα των Ιερών Ναών και των Μονών.

Ιεράρχες και πιστοί αντιδρούν πλέον, υποστηρίζοντας ότι ο κορονοϊός δεν θα μεταδίδεται με την τέλεση Ακολουθιών και τη συμμετοχή πιστών, όταν θα τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Επίσης αναφέρουν, ότι η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας από μεγαφώνου και η κωδωνοκρουσία, θα τονώνουν το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών.

Τέλος, εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η εβδομάδα που έρχεται θα είναι δύσκολη για την Υπουργό Παιδείας, έπειτα από την αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής, για την οποία θα πρέπει να πάρει μια απόφαση στο αίτημα της Ελλαδικής Εκκλησίας.

arxon.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Απριλίου 2020 19:26

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia