Απριλίου 08, 2020

Στην ανακοίνωση νέων αυστηρότερων μέτρων προχώρησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Στην ανακοίνωση νέων αυστηρότερων μέτρων προχώρησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιας.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα ακόλουθα.
1)Από τις 6 σήμερα το απόγευμα, σε όλα τα διόδια και τους παράδρομους της χώρας που οδηγούν προς τα αστικά κέντρα η ΕΛΑΣ εγκαθιστά σημεία ελέγχου. Για να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει είναι απαραίτητο να έχει μαζί του βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (Ε1). Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 ημερες και θα επιστρέφουν στην αφετηρία τους.

2)Σχετικά με το φαινόμενο εργαζόμενοι να έχουν ψευδές δηλώσεις εργασίας από τους εργοδότες τους για να μπορούν να μετακινούνται, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις το οποίο σημαίνει ότι για τον ιδιοκτήτη θα επισυνάπτεται πρόστιμο 10.500 ευρώ. Κάλεσε, όλους τους ιδιοκτήτες να εξετάσουν τις άδειες μετακίνησης.

3)Σχετικά με την πρωτοβουλία κάποιων δήμων να μεταφέρουν το Άγιο Φως στους πιστούς, είπε ότι ''δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη μεταφορά του Αγίου Φωτός κατ' οίκον'' και θα πρέπει να απέχουν από αυτο, για τους παραβάτες θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τέλος, για άλλη μια φορά ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και για όσους σκοπεύουν να μετακινηθούν στην επαρχία, για το Πάσχα αυτή η συζήτηση είναι αντικοινωνική και ανεύθυνη υπογράμμισε.

 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia