Έρχεται τετραήμερο με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες (pic)

Ιανουαρίου 16, 2016
Δραματική επιδείνωση του καιρού από αύριο Σάββατο με τα φαινόμενα κακοκαιρίας να φτάνουν στο απόγειο τους τη Δευτέρα όταν και θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας Αναμένεται να επικρατήσει παγετός ειδικά τις βράδυνες ώρες , χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα ακόμα και μέσα στην Αττική, ενώ το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν ισχυρές βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για το επόμενο τετραήμερο:

Σάββατο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, την Δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και κατά περιόδους στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην υπόλοιπη Στερεά την Εύβοια, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και κατά την διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα ανατολικά 9 μποφόρ. Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

Κυριακή

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανόν να χιονίσει και στα πεδινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου.

Δευτέρα

Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Πιθανότητα για χιονοπτώσεις και μέσα στην Αττική. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός

Τρίτη

Χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με την θερμοκρασία να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα επικρατήσει εδικά τις βραδινές ώρες σε όλη την Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι έως 8 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο μεταβλητοί ισχυροί έως 8 μποφόρ. Από Τετάρτη βελτίωση του καιρού.

 

 

Δείτε αναλυτικά τους χάρτες με τις χιονοπτώσεις: 

Σάββατο 17:00

savvatomesimeri 

 

Σάββατο 23:00

savvatovradi

 

Kυριακή 14:00

kiriakimesimeri

 

Κυριακή 20:00

kiriakiapogevma

 

Δευτέρα 14:00 

deftermesimeri

Δευτέρα 20:00

deftera vradi

Τρίτη 14:00

tritimesimeri

 

kairos123

cnn.gr

logofootermedia