Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ερχονται βροχές και καταιγίδες – Ψυχρή εισβολή

Αύριο Πέμπτη ο καιρός χαλάει απότομα και έρχονται βροχές και καταιγίδες, ενώ και η θερμοκρασία πέφτει απότομα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Αναλυτικά:

1. Αύριο Πέμπτη (19-09-2019) από αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν η Μακεδονία (κυρίως η Κεντρική), προς το βράδυ η Θεσσαλία και οι Σποράδες.

2. Την Παρασκευή (20-09-2019) τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην Ανατολική Πελοπόννησο.

Στη Μακεδονία οι βροχές και οι καταιγίδες θα σταματήσουν τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από τις απογευματινές, σταδιακά θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Αλλαγή του καιρού αναμένουμε την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου καθώς ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και ισχυρούς ανέμους. 

Ο Χάρτης δείχνει τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές την Τετάρτη 18/09. Πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5°C αναμένουμε στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα, ενώ στην Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά πριν την Παρασκευή 20/09.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-09-2019

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια να είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 και από τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο