ΠΟΜΕΝΣ: Επίδομα τέκνων Α21- Απάντηση ΟΠΕΚΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εκφράζει την ικανοποίησή της σχετικά με την διαβεβαίωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, ότι έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες  για την εξαίρεση του αναδρομικού ποσού των εν ενεργεία στρατιωτικών κατά τον έλεγχο των εισοδηματικών κριτηρίων έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή του Επιδόματος Παιδιού Α21.

Το θέμα είχε αναδειχθεί με το (α) σχετικό έγγραφό μας, https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/781-pomens-katavoli-epidomatos-teknon-a21  επισημαίνοντας την ανάγκη υλοποίησης άμεσων ενεργειών επίλυσης του προβλήματος, προκειμένου το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων μας να μην αδικείται εξαιρούμενο σχετικών κοινωνικών προνοιών του νόμου.

Κατόπιν λοιπόν των ανωτέρω παρεμβάσεων μας, ο Υποδιοικητής του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), κ. Θεόδωρος Παρασκευόπουλος με το (β) σχετικό έγγραφο, μας απάντησε ότι ο Οργανισμός έχει ανταποκριθεί στο σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί από πολίτες που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα παρέχοντας κατάλληλες οδηγίες έτσι ώστε να εξαιρούνται τα εισοδήματα των δικαιούχων που υπάγονται στις διατάξεις των άρθρων 10-15 του ν.4575/2018 κατά τον υπολογισμό του κριτηρίου του οικογενειακού εισοδήματος.

Για τις περιπτώσεις στρατιωτικών – δικαιούχων επιδόματος παιδιού που δεν έχουν λάβει το δικαιούμενο ποσό, καλούνται να ελέγξουν μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, αν τα σχετικά εφάπαξ ποσά καταχωρήθηκαν ορθά στα προβλεπόμενα ποσά των  ηλεκτρονικών αρχείων που στάλθηκαν στην ΑΑΔΕ.

Για περαιτέρω πληροφορίες και τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στον Αντιπρόεδρο Μέριμνας Προσωπικού κ. Νικόλαο Παναγιωτίδη στα τηλέφωνα: 6987332853 και 6983503377.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

     

                             Ο Πρόεδρος

                      Ο Γενικός Γραμματέας

                        Δημήτριος Ρώτας

                            Επγός (ΥΔΚ)

                       Γεώργιος Θεοδώρου

                               Λγος (ΠΖ)

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...
Μετάβαση στο περιεχόμενο