Με διάγνωση γιατρού τα διπλώματα στους ηλικιωμένους – Οι αλλαγές του υπουργείου Μεταφορών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επανέρχεται προσωρινά το παλαιό καθεστώς μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η εφαρμογή του νέου συστήματος.

Αλλαγές στον τρόπο απόκτησης των διπλωμάτων οδήγησης από τους οδηγούς που είναι άνω των 74 ετών ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών. Στις προθέσεις του υπουργείου είναι οι ηλικιωμένοι οδηγοί να εξετάζονται λεπτομερειακά- όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του εξωτερικού- από τους αρμόδιους γιατρούς, οι οποίοι θα χορηγούν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τη συνέχιση της οδήγησης.

Το παλιό καθεστώς εξέτασης των οδηγών από τους γιατρούς, οι οποίοι πλέον θα φέρουν και την τελική επιστημονική ευθύνη για το εάν κάποιος ηλικιωμένος είναι σε θέση να οδηγεί ή όχι, αναμένεται να αυστηροποιηθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». Σήμερα, ο ισχύων νόμος έχει μεταφέρει την αρμοδιότητα αυτή στους εξεταστές οδήγησης.

Αρχικά με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου 5195313/diplomata-odigisis-epanerchetai-gia-exi-mines-to-proigoymeno-kathestos”>θα ανασταλεί για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών ο νόμος Σπίρτζη περί «Δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχήματος». Στο διάστημα του εξαμήνου θα επανέλθει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης.

Ο νόμος 4599/2019 θα επανεξεταστεί στο σύνολό του από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, η οποία εντός έξι μηνών θα εισηγηθεί στον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν, ετοιμάζοντας και τις απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για οικονομία χρόνου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο