Βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές στην Ελλάδα | Χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η πρώτη συνάντηση συνεργασίας, για το διετές πρόγραμμα βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ εκπροσώπων του Συμβουλίου της Ευρώπης και στελεχών του ΥΔΔΑΔ.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται με 600.000 Ευρώ από το Ταμείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Trust Fund) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε ο αρχικός προγραμματισμός για την υλοποίηση του προγράμματος και καταγράφηκαν οι βασικοί στόχοι και οι δράσεις του, με προοπτική την εξασφάλιση ισοδύναμων υπηρεσιών υγείας για τους κρατουμένους. Ειδικότερος στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στις φυλακές, μέσω δράσεων για την επιμόρφωση του προσωπικού, την ανάπτυξη επιστημονικών πρωτοκόλλων βασισμένων στα διεθνή πρότυπα και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης κατά την έναρξη της συνάντησης, η έγκριση της σημαντικής αυτής χρηματοδότησης επισφραγίζει τη σταθερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του ΥΔΔΑΔ και του Συμβουλίου της Ευρώπης την τελευταία 4ετία, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης και την αναβάθμιση του σωφρονιστικού μας συστήματος.

Από την πλευρά της, η κ. Tanja Rakusic-Hadzic, επικεφαλής της Μονάδας Συνεργασίας στον τομέα του Ποινικού Δικαίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, επανέλαβε τη σταθερή δέσμευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να υποστηρίξει την πορεία της σωφρονιστικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα και τόνισε ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος παρέχεται η αναγκαία τεχνογνωσία και πόροι για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις φυλακές.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καλαμάτα: Έκρηξη από γκαζάκι σε διαμέρισμα

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 27/3...

ΕΟΣ Τρίπολης: Πεζοπορική διαδρομή από τη Νυμφασία έως τα Μαγούλιανα

Ο ΕΟΣ Τρίπολης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους...

Δημοτική Αστυνομία: Έκλεισαν οι αιτήσεις για 1.213 προσλήψεις

Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 27 Μαρτίου οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ...
Μετάβαση στο περιεχόμενο