Αντιδράσεις αιρετών και αστυνομικών για τα αστυνομικά τμήματα που κλείνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (vid)

Νοεμβρίου 25, 2015
Η συγχώνευση τριών αστυνομικών τμημάτων σε Λεβίδι και Στάδιο όσον αφορά το Δήμο Τρίπολης και σε Λαγκάδια όσον αφορά το Δήμο Γορτυνίας προβλέπει το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.


Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δ.Αναγνωστάκη και τίθεται στην ουσία σε διαβούλευση, η συγχώνευση προτείνεται για τα ανωτέρω τμήματα γιατί δεν είναι έδρες δήμων, έχουν μικρή οργανική δύναμη και μπορούν να εξυπηρετηθούν με περιπολίες αντίστοιχα από τα αστυνομικά τμήματα Τρίπολης και Γορτυνίας, Τροπαίων.
Στις αλλαγές που προτείνονται είναι και η σύσταση Τμήματος άμεσης δράσης στην Τρίπολης με την προϋπόθεση να εξασφαλιστούν οι οργανικές θέσεις. Προτείνεται δε να διατηρηθούν όλες οι άλλες υπηρεσίες ως έχουν.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του Σχεδίου αναδιάρθρωσης μετά την αναφορά του κ.Κυριακόπουλου στις αλλαγές που θα γίνουν, παρενέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας που επεσήμανε πως θα πρέπει να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που θα παραμείνουν, αφού στα χαρτιά αναφέρεται άλλη οργανική δύναμη και άλλη υπάρχει στην πραγματικότητα, ενώ τόνισε απαντώντας σε αναφορές βουλευτών της Μεσσηνίας πως στην Αρκαδία υπήρχαν αρκετά αστυνομικά τμήματα στο παρελθόν, όχι γιατί υπήρχαν υπουργοί, όπως άφησαν να εννοηθεί οι βουλευτές, αλλά γιατί το επέβαλλαν οι συνθήκες και το ορεινό οδικό δίκτυο καθώς και οι αποστάσεις σε περιοχές όπως η Γορτυνία.
Επίσης μίλησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος που τόνισε πως και παλιότεροι σχεδιασμοί δεν υλοποιήθηκαν και ευχήθηκε να υλοποιηθεί αυτός που προτείνεται, ο Πρόεδρος της ΔΚ Τρίπολης Γιώργος Θεοδωρακόπουλος που μίλησε για προτάσεις που δεν έχουν οικονομικό όφελος μεγάλο και αναμένεται να επιβαρύνουν το Δήμο Τρίπολης που θα κληθεί να καλύψει τα κενά ασφάλειας που θα δημιουργηθούν και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος που ζήτησε ενίσχυση της οργανικής δύναμης αλλά επεσήμανε πως η ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων περνούσε το μήνυμα της ασφάλειας στους πολίτες, όχι μόνο σε θέματα εγκληματικότητας. Επίσης ζήτησε να ληφθεί μέριμνα για την επανάληψη του διαγωνισμού για το κτίριο του ΑΤ Τροπαίων.
Τέλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας Τάκης Καγκαράκης αναφέρθηκε στις μειώσεις προσωπικού και στο γεγονός πως λείπουν 50 άτομα από την οργανική δύναμη της Αρκαδίας.

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 19 Ιαν

  ΧΑΡΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Κύπρου 29

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710232250

 • 19 Ιαν

  ΜΠΟΥΖΙΑΝΗ Π. - ΜΑΥΡΟΥ Α.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Αθηνών 70

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721181092

 • 19 Ιαν

  ΛΕΚΚΑΣ Π. - ΛΕΚΚΑΣ Α.

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Αποστόλου Παύλου 40

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741022970

 • 19 Ιαν

  ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Τσολακοπούλου 2

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022622

 • 19 Ιαν

  ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου 119

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731027212

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia