Πέθανε ο Αρκάς «στυλοβάτης» της σοκολατοποιίας «ΙΟΝ», Ιωάννης Κωτσιόπουλος

Κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1930 η επιχειρηματική ανησυχία μιας παρέας φίλων τους οδηγεί στην από κοινού δράση και τη σύσταση μιας εταιρείας με κύριο παραγωγικό προσανατολισμό τη σοκολάτα – Ο ισχυρός άντρας που έκανε «θαύματα» στην εταιρεία με το που ανέλαβε τα ηνία

 

Ήταν, είναι και θα παραμείνει η «πρώτη μας αγάπη και παντοτινή»… Η σοκολάτας μας, αυτή που κρατήσαμε πρώτοι στα χέρια και έκτοτε δεν αποχωριστήκαμε, η «ΙΟΝ» έχασε τον εμπνευστή της. 

Ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, αφήνοντας παρακαταθήκη την πιο γλυκιά ιστορία της Ελλάδας, την σοκολατοβιομηχανία «ΙΟΝ».

Πήρε το όνομά της από το «ίον το εύοσμο», το μενεξέ, πριν από 80 χρόνια. Παρά την ηλικία της, η σοκολατοποιία  αποτελεί πολύφερνη νύφη στον κλάδο των τροφίμων, αφού διαθέτει και υγιή οικονομικά μεγέθη και ορισμένα από τα ισχυρότερα brands σοκολάτας και γλυκισμάτων. 

Ο άνθρωπος που κατάφερε να κρατήσει ελληνική μια εταιρεία με 85 χρόνια ιστορία αφήνει πίσω μια «γλυκιά» ανάμνηση…

H ιστορία της ΙΟΝ

H ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1930 όταν μια ομάδα μετόχων ξεκινά ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο

Το πρώτο καταστατικό της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε.δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμό 267/23.9.1930 φύλλο της ‘Εφημερίδας της  Κυβερνήσεως’. 

Στη συνέχεια της ΙΟΝ Α.Ε. δημιουργείται και η εταιρεία NASKO A.E. με σκοπό την παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων. 

Τα θεμέλια της εταιρείας μπήκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο  πόλεμο όταν αρχικά δημιουργείται (1956) η εμπορική εταιρεία ‘Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι’ η οποία αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της ΙΟΝ καθώς και των προϊόντων της  ΝΑΣΚΟ. Λίγο αργότερα η ΙΟΝ αφομοιώνει την εταιρεία ΝΑΣΚΟ Α.Ε.και αποκτά πλέον την σημερινή της μορφή με παραγωγή ευρείας γκάμας ζαχαρωδών και σοκολατοειδών προϊόντων.      
 
Η ΙΟΝ σήμερα διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής (Ν. Φάληρο, Άρτα και Μαρκόπουλο Αττικής), με υψηλή παραγωγική δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων  προϊόντων. Με σύνολο εργαζομένων που ξεπερνάει τους 970 και κύκλο εργασιών κοντά στα 105 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, κατατάσσεται μεταξύ των 60 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και είναι εξ ολοκλήρου ελληνικών συμφερόντων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:02:25

Δερβένι Κορινθίας | Ένα χωριό δίπλα στο κύμα με κρυστάλλινα νερά

Το Δερβένι είναι παραθαλάσσιο χωριό - κωμόπολη της Κορινθίας...

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...
Μετάβαση στο περιεχόμενο