Πανελλαδική 24ωρη απεργία το Δημόσιο την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aνακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή.

Το κείμενο

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ “ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ” – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστηνα προσλήψεων – διορισµών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!
Με το νέο σύστηνα διορισµών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία µοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόµενα ακαδηµαϊκά προσόντα ενώ µοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις µόνιµης δουλειάς θα είναι ελάχιστες.
Μέσα από τα λεγόµενα κριτήρια, µε τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστηµα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για µια ακόµα φορά) και τελικά λειτουργεί σαν µηχανισµός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισµό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων.
Το μοναδικό και δίκαιο αίτημα που απαντάει σήμερα στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, στα όνειρα και τις προσδοκίες των συναδέλφων μας αναπληρωτών είναι μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
Να µην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός µας είναι η σηµερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούµενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς οµηρίας, παίζουν βρώµικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο