ΑΔΜΗΕ: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το μέλλον είναι ηλεκτρικό, χωρίς άνθρακα και διασυνδεδεμένο και ο ΑΔΜΗΕ θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Μανούσος Μανουσάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ μιλώντας στο Athens Energy Forum.

Όπως ανέφερε, στόχοι για το 2018 είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση των έργων και η επιτυχημένη επίτευξη του target model και του balancing market που είναι υπό την ευθύνη του ΑΔΜΗΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανουσάκης σημείωσε ότι αναβαθμίζονται οι υποδομές με βασικό άξονα την καινοτομία και τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την State Grid η οποία κατέχει το 24% του ΑΔΜΗΕ. «Η εταιρεία θα επωφεληθεί από την τεχνογνωσία της State Grid που προέρχεται από την Κίνα», σημείωσε σχετικά.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η εθελούσια έξοδος του ΑΔΜΗΕ, η οποία κρίθηκε επιτυχής με σκοπό την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η αναβάθμιση των υποδομών.

Η ανάπτυξη νέων διακρατικών διασυνδέσεων θεωρείται νέα προτεραιότητα για την εταιρεία και όπως σημείωσε ο κ. Μανουσάκης η Ευρώπη κινείται προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης αγοράς ενέργειας.

insider.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο