Η νέα αλλαγή στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσες δεν είναι οι φορές εκείνες που ξυπνάς ένα πρωί και με το που μπαίνεις στο Facebook όλα είναι διαφορετικά.

Αλλαγές, updates, ανακοινώσεις, design, λειτουργικότητα.

Σίγουρα οι υπάλληλοι του Mark δε μένουν χωρίς δουλειά.

Κι αν μέχρι πρότινος όλη η βαρύτητα είχε δοθεί στο business του πράγματος, με τόσες ανακοινώσεις, αλλαγές, διαφημίσεις κτλ, τώρα πια είμαστε έτοιμοι για νέα στροφή στην καριέρα μας.

Καλά τα λεφτά που κερδίζουμε, αλλά πρέπει να κάνουμε στροφή στην ποιότητα, σκέφτηκε ο Μark, κι έτσι θέλει να δώσει προτεραιότητα στη διαπροσωπική επικοινωνία. Το Facebook θα επιφέρει αλλαγές στον τρόπο που οι αλγόριθμοί του θα «διαβάζουν» και φιλτράρουν την παρουσίαση των ειδήσεων (το newsfeed μας).

Και τι περιλαμβάνει αυτή η προτεραιότητα;

Μα φυσικά τις ιδιωτικές αναρτήσεις από φίλους και οικογένεια. Κάπως έτσι θα υποβαθμίζονται οι υπόλοιπες αναρτήσεις τόσο οι δημόσιες πόσο και οι branded των σελίδων που ακολουθεί ο καθένας.

Και τι αντίκτυπο έχει αυτό για τα brands;

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Θα γίνει πανικός. Οι φωτογραφίες, τα videos, οι ειδήσεις και γενικά όλο αυτό το καλοφτιαγμένο content που σου παίρνει ώρες για να το φτιάξεις, ζήτημα είναι αν θα το βλέπει κανείς. Εδώ έγκειται και η ισχυρή παρουσία των διαφημίσεων που θα σε υποχρεώνει να πληρώνεις αδρά τον Mark ως brand.

Κι ο Mark όμως παίζει καλά το παιχνίδι καθώς αν και μέχρι σήμερα έδωσε απλόχερα όλα τα εργαλεία για να αναδείξουν τα brands τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους και να αποκτήσουν engagement με το κοινό τους, τώρα τους το παίρνει πίσω αφήνοντας την αίσθηση πως οι φίλοι και οι οικογένεια έχουν τον πρώτο λόγο στην πλατφόρμα του κι εκεί ακριβώς θα πρέπει να εστιάζεται το ενδιαφέρον του χρήστη, ο οποίος όταν θα μπαίνει στο Facebook θέλει να περνάει ποιοτικά το χρόνο του.

Δε ξέρω αν και από πότε ο Mark ενδιαφέρεται για ποιοτική κοινωνική αλληλεπίδραση, αλλά σίγουρα η απόφασή του έγινε viral και η εφαρμογή της σε μερικές βδομάδες θα επιφέρει αλλαγές τόσο στον απλό χρήστη όσο και στα brands.

Τα αποτελέσματα θα τα δούμε προσεχώς και θα τα αξιολογήσουμε. Και φυσικά τίποτα δεν είναι δεδομένο και μόνιμο.

Για όσο θα τροφοδοτούμε τον Mark, εκείνος δε θα μας αφήνει σε ησυχία καθώς όπως δήλωσε: «Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο σε τι είδους συζητήσεις θα δίνουν προτεραιότητα στο μέλλον οι αλγόριθμοι του Facebook».

Εν αναμονή λοιπόν…το σίγουρο είναι βέβαια ότι δεν πρόκειται να χάσετε post, check-in και φωτό από τους…στενούς σας «φίλους»!

Όσο για τα brands που ακολουθείτε και αγαπάτε, καλό είναι να ενεργοποιήσετε το «See first» και να εύχεστε να καταλήγουν οι αναρτήσεις τους στο newsfeed σας!

Της Αφροδίτης Κράβαρη

Πηγή:epixeiro.gr

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • facebook
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο