Μητρώο Πολιτών: Ποια έγγραφα δεν θα εκδίδονται έως 22/1 από τα ΚΕΠ (εγκύκλιος)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου το Μητρώο Πολιτών, το οποίο θα διασυνδέει 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών, καταφέροντας σημαντικό πλήγμα στη γραφειοκρατία.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες τεχνικές εργασίες, θα πραγματοποιηθεί ολιγοήμερη προγραμματισμένη διακοπή των εργασιών ηλεκτρονικής καταχώρισης και επεξεργασίας στοιχείων δημοτολογίου/ληξιαρχείου, στις υπηρεσίες δημοτολογίων από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και στις υπηρεσίες ληξιαρχείου από την Τρίτη 16 Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών δεν θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες και καμία σύνταξη ληξιαρχικής πράξης, παρά μόνο στα χειρόγραφα βιβλία κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του ενδιαφερόμενου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, από τα ΚΕΠ της χώρας δεν δύναται να εκδίδονται βεβαιώσει δηματολογίου.

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπως η έκδοση διαβατηρίων θα εκδίδονται πιστοποιητικά δηματολογίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ  ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΣ

aftodioikisi.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο