Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γενικό Διευθυντή του ESA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), Johann-Dietrich Wörner, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας.

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Wörner συζήτησαν την στρατηγική του ESA για την Ελλάδα, ενώ χαιρετίστηκε η δυναμική είσοδος της χώρας μας στις δραστηριότητες του ESA κατά τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, εξετάστηκε η δημιουργία θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων διαστημικής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία θα επιτρέψει την ανάπτυξη νεοφυών εταιρειών με δραστηριοποίηση στο χώρο του διαστήματος, με την υποστήριξη του ESA.

Από την πλευρά του κ. Wörner τονίστηκε ότι κάθε ευρώ επένδυσης στο διάστημα επιστρέφει 6 ευρώ στην εθνική οικονομία. Στη συνάντηση έγινε ακόμα μνεία στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της γερμανικής εταιρείας OHB, για τη σύσταση κοινής εταιρείας που θα συμμετέχει στην κατασκευή δορυφορικών και διαστημικών συστημάτων.

Οι παραπάνω ενέργειες έχουν σαν σκοπό την ανάσχεση του brain drain και την ενίσχυση της ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και αξίας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

Εταιρία αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό

Η εταιρία Melissinos Security αναζητά ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό για εγκατάσταση...

Ο ΕΟΣ Τρίπολης διοργανώνει και φέτος, την καθιερωμένη πεζοπορία στο φαράγγι του Λούσιου

Η διαδρομή ξεκινάει στο μουσείο υδροκίνησης της Δημητσάνας, περνάει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο