Accessibility Tools

Πήρε άδεια κυκλοφορίας το πρώτο Ελληνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Οκτωβρίου 15, 2017
Το Eco-Car καταναλώνει μόλις €1 / 100km και φορτίζεται σε απλή οικιακή πρίζα

Το Eco-Car είναι διθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό, όμορφο, φτηνό και παρκάρει εκεί που δεν χωράει κανένα άλλο αυτοκίνητο. Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό του όμως είναι πως αποτελεί προϊόν ελληνικής καινοτομίας.

Για την ακρίβεια, το Eco-Car έχει σχεδιαστεί στην Ελλάδα και παράγεται στην Κίνα. Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν τρία χρόνια από την ελληνική εταιρεία Ecosun που είναι υπεύθυνη για τη σύλληψη της ιδέας, το σχεδιασμό του προϊόντος και την προμήθεια των ηλεκτρικών συστημάτων και των μπαταριών.

Τα υπόλοιπα γίνονται στην Κίνα όπου υπάρχει σαφέστατα μεγαλύτερη εμπειρία στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και, επίσης, πολύ πιο ευέλικτες συνθήκες παραγωγής που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανταγωνιστικότητα της τελικής τιμής του προϊόντος.

Το Eco-Car είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο πόλης που μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα, οι τροχοί είναι τοποθετημένοι ακριβώς στα άκρα και το μήκος του (2.25m) ισούται με το πλάτος ενός συνηθισμένου αυτοκινήτου. Μπορείς να το παρκάρεις κάθετα και να πιάσει το χώρο που αντιστοιχεί σε ένα κάδο σκουπιδιών.

Η αυτονομία του Eco-Car φτάνει τα 120Km σε συνθήκες κίνησης πόλης, με μέση ταχύτητα κίνησης 40km/h. Μπορείς να το φορτίσεις χρησιμοποιώντας μία συνηθισμένη οικιακή πρίζα τύπου "σούκο" αφού το ηλεκτρικό φορτίο που απαιτείται είναι παρόμοιο με αυτό που χρειάζεται ένα μικρό κλιματιστικό ή μία ηλεκτρική σκούπα. Η πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 8 ώρες ενώ σε περίπου 20 λεπτά μπορεί να φορτιστεί στο 70%.

Για την ώρα, κυκλοφορούν δύο εκδόσεις του Eco-Car: [α] το Low Speed με τελική ταχύτητα 45km/h και τελική τιμή €6.700 και [β] το High Speed με τελική ταχύτητα 80km/h και τελική τιμή €7.700

Το Eco-Car παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο αγοραστικό κοινό τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ. Πριν την επίσημη παρουσίαση, οι υπεύθυνοι της Ecosun είχαν φροντίσει να ξεκινήσουν από πέρσι τη διαδικασία αδειοδότησης (ταξινόμησης) στην ΕΕ, μέσω εξειδικευμένου συνεργάτη στο Λουξεμβούργο. Το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της έκθεσης ήταν ανέλπιστα υψηλό, με αποτέλεσμα να έχει ήδη πουληθεί όλο το απόθεμα.

Σύμφωνα με τον κο Γιώργο Καζαντζίδη, CEO της εταιρείας, τα πρώτα δύο Eco-Car πήραν πινακίδες και κυκλοφορούν ήδη στο δρόμο και η Ecosun βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας δικτύου συνεργατών που θα προσφέρουν και τεχνική υποστήριξη, πρώτα στην Ελλάδα και μετά στο εξωτερικό.

 E-Radio.gr

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Melvinsodia 11 Νοεμβρίου 2023 %05:%Νοε

  онлайн казино лучший

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου https://6172c0d1723Bd.site123.me/ 11 Οκτωβρίου 2023 %19:%Οκτ

  Howdy! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay.
  I'm undoubtedly enjoying your blogg and look forward to new
  updates.

  Aναφορά
 • Σύνδεσμος σχολίου SheilaSurse 9 Οκτωβρίου 2023 %19:%Οκτ

  РМС-ЕКБ — один из ведущих поставщиков металлов редкоземельных групп, включая вольфрам и молибден, и изделий из них. Собственные запасы редких металлов и современное оборудование позволяют нам выполнения заказов и требований любой сложности и масштаба, сохраняя самые высокие стандарты качества. Непрерывное развитие и новации в технике позволяют нам соответствовать запросам клиентов даже с самыми специфическими требованиями, в то время как наш опыт и профессионализм обеспечивают надежность в каждой сделке.

  Наши товары:
  Труба стальная 10Х14АГ15 377x0.1 ГОСТ 10704-91
  Полоса У8Г 25x80 ГОСТ 4405 - 75
  Медная проволока ПММ 2.8 ГОСТ 434 - 78
  Швеллер дюралевый Д1АТ 50x14x20 ГОСТ 13623 - 90
  Рессорно-пружинная полоса сталь 70 5x75 ГОСТ 14959 - 79

  Aναφορά

Προσθήκη σχολίου

logofootermedia