Πανελλαδικές 2015-Εκπνέει σήμερα (17/07) η προθεσμία για την υποβολή μηχανογραφικών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία ημέρα είναι η σημερινή για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψήφιους – Πτώση των βάσεων αναμένεται σε δημοφιλείς σχολές, ενώ μικρή άνοδος προβλέπεται για χαμηλόβαθμες σχολές της τεχνολογικής και της θετικής κατεύθυνσης.

Εκπνέει σήμερα, Παρασκευή (17/07), η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι για να υποβάλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία. Η φετινή χρονιά, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική από κάθε προηγούμενη, καθώς με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, αρκετοί μαθητές είναι αναγκασμένοι να αναθεωρήσουν τις σκέψεις και τις επιλογές τους. Κι αυτό διότι τα οικονομικά περιθώρια έχουν στενέψει περαιτέρω για πολλές οικογένειες, γεγονός που αποτρέπει μαθητές από το να επιλέξουν σχολή που βρίσκεται μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας και τον 8ψήφιο κωδικό των εξετάσεων και επισκεπτόμενος τη διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr/, ο κάθε υποψήφιος μπορεί να βρει τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο με τις οδηγίες του και το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο.

Σε ό,τι αφορά στις βάσεις, αναμένεται μεγάλη πτώση σε δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας. Η δυσκολία των θεμάτων θα επιφέρει μεγάλη πτώση των βάσεων στις ιατρικές, τις νομικές και τις πολυτεχνικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές του πρώτου πεδίου, ενώ μικρότερη θα είναι στα υπόλοιπα πεδία.

Από την άλλη πλευρά, στις χαμηλόβαθμες σχολές (11.000 με 13.000 μόρια) της τεχνολογικής και της θετικής κατεύθυνσης, το πιθανότερο είναι ότι θα καταγραφεί μικρή άνοδος.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο