Μιχάλης Μηνόγιαννης: Γιατί το νησί των Κυθήρων, παραμένει για πολλοστή φορά αποκομμένο από τον Πειραιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιχάλης Μηνόγιαννης: «Καλούμε τον κ. Κουρουμπλή όπως απαντήσει γιατί το νησί των Κυθήρων, παραμένει για πολλοστή φορά αποκομμένο από τον Πειραιά»

Για πολλοστή φορά, το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά – Κρήτη, ετέθη εκτός υπηρεσίας με σοβαρή μηχανική βλάβη αποκόπτοντας την επαφή των Κυθήρων με το λιμάνι του Πειραιά.
Επειδή κατά πληροφορίες μας, η βλάβη είναι πολύ σοβαρή και δεν προβλέπεται επαναδραστηριοποίηση του πλοίου πριν περάσουν πολλές ημέρες ή και μήνες και ενόψει της αρξαμένης τουριστικής περιόδου ερωτούμε τον κ. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, τι σκέφτεται επί του προκειμένου να πράξει, ώστε να μην χαθεί η τουριστική σεζόν για το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο νησί των Κυθήρων, ένεκα της εκ νέου διακοπής των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της γραμμής Πειραιώς Κυθήρων.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι, πρόκειται για το μοναδικό δρομολόγιο και το μοναδικό πλοίο που συνδέει τα Κύθηρα με τον Πειραιά, ερωτούμε και πάλι τον κ. Υπουργό, εάν είναι γνωστής της κατάστασης και εάν σκέφτεται να αντικαταστήσει το συχνά προβληματικό πλοίο με κάποιο άλλο καλύτερο, ώστε να μην παραμείνει το νησί των Κυθήρων αποκλεισμένο από το λιμάνι του Πειραιά και να μην χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος, η οποία προβλέπεται και αρκετά αυξημένη.

Μιχάλης Μηνόγιαννης
Συνταξιούχος Πλοίαρχος Α΄ Ε.Ν.
Πρώην Διευθυντής ΑΕΝ / Πλ. Ασπροπύργου
Μέτωπο Νίκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...
00:00:00

Δείτε Ζωντανά | Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας 24/4 (vid)

Τακτική «δια ζώσης» συνεδρίαση στην αίθουσα «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ» του...

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού – Εφηβικού Μιούζικαλ

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ θα πραγματοποιηθεί στις 26,27 και 28 Απριλίου 2023, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ. 

Υπουργείο Παιδείας: Αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο