Η εκπαίδευση των εθνοφυλάκων μέσα από ένα μοναδικό βίντεο!

Με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, φέτος, το 2017, είναι το Έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. Με αφορμή το έτος Εθνοφυλάκων ας δούμε λίγα πράγματα για την ιστορία της Εθνοφυλακής.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fekprosoposges%2Fvideos%2F1980589505495615%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Η Εθνοφυλακή αποτελεί τμήμα του Ελληνικού Στρατού. Σκοπό έχει την προάσπιση της χώρας. Μονάδες εθνοφυλάκων υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στα νησιά. Η επιλογή των Εθνοφυλάκων γίνεται με βάση ορισμένα κριτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν την εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας με λευκό απολυτήριο στρατού, ή την εθελοντική κατάταξη, όπως και την εντοπιότητα με βάση το στρατόπεδο στο οποίο εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής.

Τα Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης (ΤΕΑ)

Το 1948 συστάθηκαν τα λεγόμενα Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης (ΤΕΑ) με σκοπό την αντικατάσταση των ΜΑΥ και ΜΑΔ. Τα Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης καταργήθηκαν το 1982 και αντικαταστάθηκαν από την Εθνοφυλακή.

Το έμβλημα της Εθνοφυλακής περιλαμβάνει ένα στάχυ, σύμβολο της υπαίθρου, πάνω σε μία αρχαία ασπίδα, η οποία βρίσκεται στο κέντρο ενός λευκού σταυρού σε μπλε φόντο, σύμβολο της ελληνικής σημαίας.Στην κορυφή του θυρεού υπάρχει η επιγραφή ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ.

onalert.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο