Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι ληστές του Διστόμου, αυτοκτόνησε ο Σ. Δραβίλας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου Βόλου, δύο απο τους καταζητούμενους ληστές του Διστόμου ενώ ο τρίτος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί.

Πρόκειται για τους Σ. Χριστοδούλου, Γ. Πετρακάκο (συνελήφθησαν) και Σ. Δραβίλα ο οποίος αρνήθηκε να παραδοθεί και αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ για να μην συλληφθεί.

Ο Σπύρος Δραβίλας με καταγωγή απο τον Παλαιόπυργο Αρκαδίας 

Ο 33χρονος «καρφάκιας», Σπύρος Δραβίλας, συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλβανού Αλκέτ Ριζάι στην πρώτη απόδραση των δύο με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2006, είναι δραπέτης από τις αρχές Ιουνίου 2013. Παραβίασε άδεια που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο.

Τον Μάρτιο του 2009 ο Δραβίλας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε φυλάκιση 17 ετών για τη συμμετοχή του στην πρώτη απόδραση με ελικόπτερο των Παλαιοκώστα – Ριζάι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επέβαινε στο ελικόπτερο το οποίο είχε παραλάβει από το προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού τους δύο κακοποιούς. Ο επονομαζόμενος «καρφάκιας» (λόγω του χαρακτηριστικού κουρέματός του) συνελήφθη δύο χρόνια αργότερα, τον Αύγουστο του 2008, στο Αγρίνιο όπου είχε πάει για να συναντήσει μια φίλη του. Τρεις μήνες πριν πάρει μέρος στο σχέδιο απόδρασης των Παλαιοκώστα και Ριζάι, τον Μάρτιο του 2006, ο 33χρονος είχε παραβιάσει οκταήμερη άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείτο καταδικασμένος σε 6ετή κάθειρξη για ναρκωτικά.

Η κινηματογραφική ληστεία του Διστόμου

Το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου 2014, τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου, άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ και διέφυγαν, παίρνοντας μαζί τους όμηρο τον ταμία της τράπεζας.

Το όχημά τους, ένα ασημί τζιπ μάρκας Toyota, βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Εκεί βρέθηκε το σκάφος -το οποίο επίσης επιχείρησαν να κάψουν- και ο υπάλληλος της τράπεζας, τον οποίο έριξαν κυριολεκτικά στη θάλασσα, περίπου ένα χιλιόμετρο από την παραλία, αφού τον ρώτησαν εάν ξέρει κολύμπι.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η ληστεία ήταν πανομοιότυπη με αυτή στις Σπέτσες, το καλοκαίρι του 2012, όπου και πάλι χρησιμοποιήθηκε ταχύπλοο για τη διαφυγή το οποίο, τότε, είχαν κάψει στην περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας.

Και τότε είχαν κρατηθεί για λίγο όμηροι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο