Σεπτεμβρίου 26, 2019

Σεισμός τώρα στην Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν κτίρια και μιναρές σε τζαμί

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση όλων των σχολείων

Σεισμός στην Τουρκία: Μιναρές σε τζαμί κατέρρευσε στη συνοικία Αβτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ.

 

Στο Μπάγτζιλαρ της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν πληροφορίες για κατάρρευση ενός κτιρίου. Ο πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων και Καταστροφών προειδοποιεί τους κατοίκους να μην μπαίνουν μέσα σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

powered by Rubicon Project
Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση όλων των σχολείων στην Κωνσταντινούπολη και η επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και εκτός Κωνσταντινούπολης -μέχρι τις Νικομήδεια, Γιάλοβα (το επίκεντρο του σεισμού το ’99), Προύσα, Σαγγάριο, Εσκίσεχίρ, Μπιλετζίκ, Ντούτζε (προς κεντρική Τουρκία), Ραιδεστό-, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός που σημειώθηκε ήταν μεγέθους 4 Ρίχτερ.

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως και ο δήμαρχος Σηλυβρίας (βρίσκεται στην Aνατολική Θράκη), όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.

Ο σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου. Είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα και έγινε στις 14:00, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη το μέγεθος 5,7 Ρίχτερ. Το επίκεντρο είναι η Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia