Την ψηφιακή “αποτοξίνωση” επιλέγουν όλο και περισσότεροι χρήστες των social media

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στάσιμος ή και πτωτικός είναι, πλέον, ο βαθμός χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε πολλές χώρες, ανά τον κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καταναλωτές δαπανούν – κατά μέσο όρο – 2 ώρες και 23 λεπτά την ημέρα στα κοινωνικά δίκτυα και το messaging (στοιχεία 1ου τριμήνου 2019). Παγκοσμίως, ήδη από το 3ο τρίμηνο του 2018, άρχισε να διαφαίνεται ένας περιορισμός του χρόνου που αφιερώνουν οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η τάση αυτή συνεχίστηκε, με αποτέλεσμα το 1ο τρίμηνο του 2019, ο χρόνος που δαπανούν οι χρήστες στα social media, να μειώνεται ή να παραμένει σταθερός στις 20 από τις 45 αγορές, που εξετάζει το GlobalWebIndex Social Media Flagship. Αυτή η αποστασιοποίηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται από τους αναλυτές με την τάση των καταναλωτών να επανεξετάζουν τις διαδικτυακές τους συνήθειες και να προβληματίζονται πολύ σοβαρά για το συνολικό χρόνο, που αφιερώνουν στο Διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα αρχίζουν να επιζητούν μια “ψηφιακή απεξάρτηση”, αυτό που οι αναλυτές αποκαλούν digital detox.

Ταυτόχρονα με την αποστασιοποίηση από τα social media παρατηρείται και μια διαφοροποίηση των λόγων για τους οποίους οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα οι καταναλωτές δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα για να παρακολουθούν τις ειδήσεις (40%) και λιγότερο για να έρχονται σε επαφή με φίλους (39%). Η ψυχαγωγία, επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση των ψηφιακών καταναλωτών σε σχέση με τα social media (38%).

πηγή: ΣΕΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα για πέντε ταινίες: Ξεχωρίζει η «Μην Ανοίγεις την Πόρτα» των Unboxholics

Οι ταινίες που προβάλλονται στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης Πρόγραμμα...

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος Οιχαλίας ο Βασίλης Μητρόπουλος

Ορκίστηκε ενώπιον της Δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου, ο δημοτικός...

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο που συνδέει το χωριό Τουρκολέκα με τα Καλύβια του Δήμου Οιχαλίας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου...

Μονεμβασία: Φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στον Άγιο Στέφανο,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο